Un polițist din Băile Herculane s-a împușcat accidental cu pistolul din dotare. Ancheta se află în desfășurare

Autor: Andrei Costanda
Actualizat: 19 iun 2024, 20:38

Un polițist din Băile Herculane s-a împușcat în picior din greșeală.

Sursa: Hot News

Un polițist din Băile Herculane s-a împușcat accidental în picior în timp ce era la datorie, fiind transportat de urgență la spital.

Într-un incident nefericit petrecut miercuri la sediul Poliției Stațiunii Băile Herculane, un polițist aflat în timpul serviciului s-a rănit accidental, împușcându-se în picior cu arma din dotare. Evenimentul a fost raportat de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Caraș-Severin, care a transmis că bărbatul a fost transportat de urgență la spital în stare conștientă.

Incidentul a avut loc în sediul poliției

Incidentul s-a produs în incinta postului de poliție, într-un moment care a generat îngrijorare și alertă printre colegii săi.

Serviciul de Ambulanță a intervenit prompt, trimițând un echipaj pentru a-i acorda primele îngrijiri medicale și pentru a-l transporta la unitatea spitalicească cea mai apropiată.

„Conducerea inspectoratului a dispus ca o echipă complexă din cadrul inspectoratului să se deplaseze la sediul poliției, pentru stabilirea tuturor cauzelor și împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, în funcție de rezultatul verificărilor urmând a fi dispuse măsurile care se impun”, a declarat reprezentantul IPJ Caraș-Severin.

Acest tip de incidente sunt rare, dar nu fără precedent, în cadrul forțelor de poliție, unde manipularea armamentului din dotare necesită respectarea unor protocoale stricte de securitate. Deși asemenea măsuri sunt implementate pentru a preveni accidentele, acest caz subliniază importanța unei atenții sporite în manipularea echipamentului letal.

Polițistul rănit a fost supus unor examinări medicale amănunțite pentru a evalua gravitatea rănii și pentru a determina necesitatea unei intervenții chirurgicale.

În prezent, starea sa este monitorizată îndeaproape de echipa medicală.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

Citește și: Nicolae Stanciu a renunțat la tricoul cu numărul „10” pentru o cauză nobilă. Căpitanul naționalei a ales să îmbrace tricoul în care Olimpiu Moruțan ar fi trebuit să joace la EURO 2024

Citește și: Reacția de bucurie a lui Edward Iordănescu după ce România a învins Ucraina la scor de neprezentare: „E o victorie memorabilă, nu îmi găsesc cuvintele!”

Anchetă internă pentru stabilirea circumstanțelor incidentului

Evenimentul a declanșat o anchetă internă în cadrul IPJ Caraș-Severin, menită să clarifice circumstanțele exacte ale incidentului. O echipă complexă, formată din specialiști în balistică și experți în proceduri de securitate, s-a deplasat la fața locului pentru a colecta dovezi și pentru a reconstrui scenariul în care s-a produs împușcătura.

IPJ Caraș-Severin a subliniat că, în funcție de rezultatele anchetei, vor fi luate măsurile necesare pentru a preveni astfel de incidente în viitor. Aceste măsuri pot include reînnoirea instruirilor privind siguranța în manipularea armamentului, implementarea unor proceduri suplimentare de verificare a echipamentului și consolidarea supravegherii în cadrul sediilor de poliție.

Acest incident tragic atrage atenția asupra riscurilor asociate profesiei de polițist, unde, în ciuda tuturor măsurilor de precauție, pot apărea situații neașteptate și periculoase.

Solidaritatea colegilor și sprijinul comunității sunt esențiale în aceste momente dificile, pentru a asigura atât recuperarea fizică a polițistului rănit, cât și întărirea moralului în cadrul forțelor de poliție.