Un primar din Suceava s-a trezit cu ursul în curte. Întregul moment a fost surprins de camerele de supraveghere

Autor: Diana Bostan

Ursul a intrat în curtea unui primar din județul Suceava

Sursa: Captură Monitorul de Suceava

Un incident neobișnuit a avut loc în Crucea, Suceava, unde un urs a pătruns în gospodăria primarului Dorin Rusu în căutare de hrană.

Potrivit Antena3CNN, camerele de supraveghere au surprins momentul în care animalul a intrat în curte în jurul orei 3:10 dimineața, venind de pe DN17B și îndreptându-se direct către containerul de gunoi.

Citește și: Ce a scos la iveală raportul medico-legal al tinerei atacate de urs pe Jepii Mici: „Erau incompatibile cu viața”

Animalul a intrat în curte în căutarea hranei

Ursul nu a fost descurajat nici de lătratul câinilor, nici de senzorii de lumină. După ce nu a reușit să deschidă containerul, a încercat să găsească mâncare într-o găleată aflată în fața casei.

Citește și: Diana Maria și-ar fi prevestit moartea înainte cu o săptămână de la atacul ursului! Postarea care i-a șocat pe toți: „Au fost cele mai bune zile din viața mea”

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Oana Ioniță, despre cum i-a spus fiicei sale cine este tatăl ei adevărat. „Ea se aștepta. Ea a simțit tot timpul că Maxim a fost mult mai iubit sau atașat de Florin.”

Potrivit Jandarmeriei Suceava, în ultimele șase luni, au fost înregistrate 28 de intervenții pentru prevenirea și combaterea atacurilor de urs brun în județ, dintre care 21 în zone intravilane și 7 în extravilane. În 27 de cazuri, jandarmii au alungat ursul, iar într-un caz, animalul a fost tranchilizat și relocat.

Ce trebuie să faci în astfel de cazuri

Autoritățile reiterează apelul către cetățeni de a nu interveni direct în astfel de situații, ci de a suna imediat la 112.

De asemenea, se recomandă să nu hrănească animalele sălbatice, să depoziteze corect resturile menajere și să nu se apropie de urși pentru a-i fotografia sau filma, notează Antena3CNN.

Citește și: Răsturnare de situație în cazul Dianei Maria. Tânăra ar fi murit din altă cauză, potrivit medicilor legiști

De la ieșirea urșilor din hibernare în luna martie, în Suceava au fost transmise peste 30 de mesaje Ro-Alert pentru a avertiza populația cu privire la prezența urșilor în localități.

„Trebuie făcut ceva, pentru că nu se mai poate aşa, pentru că o să ne intre în casă. Eu locuiesc la parter şi prima grijă a mea nu este uşa, ci geamurile, pentru că pot să mă trezesc cu el în sufragerie”, a spus un localnic din Bușteni, potrivit sursei menționate anterior.

 


Rebecca, profund dezamăgită de Antoni! Concurenta a izbucnit în lacrimi din cauza afirmațiilor jignitoare lansate de fostul ei partener!