Un proces periculos pentru Trump!

Autor: Bogdan Frațilă

Cel de-al treilea act de acuzare împotriva lui Trump a fost pronunțat - procesele care vor urma își aruncă deja umbrele asupra alegerilor americane din 2024!

Sursa: PixaBay

Cel de-al treilea act de acuzare împotriva lui Trump a fost pronunțat - procesele care vor urma își aruncă deja umbrele asupra alegerilor americane din 2024!

Cel de-al treilea act de acuzare împotriva lui Trump a fost pronunțat- procesele care vor urma își aruncă deja umbrele asupra alegerilor americane din 2024. Votul va deveni o chestiune de încredere în statul de drept din Statele Unite.
Imaginați-vă dacă totul s-ar întâmpla în Germania: Candidatul principal al unui partid declară înainte de alegerile pentru Bundestag că va accepta rezultatul doar dacă el este câștigătorul. Apoi susține că în Turingia mii de voturi au fost exprimate de persoane decedate.

În Renania de Nord-Westfalia ar fi votat zeci de mii de imigranți fără cetățenie germană, iar în landul Lüneburg Heath, cutiile cu buletine de vot ar fi fost aruncate în tufișuri. și apoi candidatul i-ar suna pe prim-miniștrii din land și le-ar cere să îi trimită la Berlin pe falși membri ai Bundestagului, pentru ca aceștia să voteze împotriva noului cancelar. Și i-ar fi rugat pe funcționarii electorali de acolo să găsească câteva zeci de mii de voturi pentru el: La urma urmei, era clar că a câștigat.

Atac la activitatea de bază a democrației

De neimaginat? Bineînțeles că da. Pentru că Germania are un sistem electoral complet diferit și, de exemplu, cancelariile nu sunt alese direct. Dar este, de asemenea, de neconceput pentru că este pur și simplu de neconceput ca într-o veche democrație occidentală cineva să atace și să distrugă activitatea de bază a democrației: și anume, buna desfășurare a alegerilor.

și totuși, exact asta a făcut Donald Trump aici, în SUA, după cum se poate citi în cele 45 de pagini ale actului de acuzare. Ceea ce se spune este foarte familiar. Comisia specială a Camerei Reprezentanților a pus deja la punct, mai multe cărți îl descriu. Și totuși, este spectaculos de citit.
Trump nu a trăit într-o lume de vis în care ar fi putut rămâne președinte până la urmă.
El știa foarte bine că nu a existat o fraudă sistematică sau generalizată în alegerile prezidențiale din 2020. Și totuși, el și-a propus să anuleze alegerile. Și când toate încercările au eșuat, el și-a chemat susținătorii să meargă la Capitoliu și să oprească certificarea rezultatului alegerilor. a fost o încercare de subversiune. Dar a fost, de asemenea, criminală, așa cum susține procurorul special? Avocații lui Trump susțin că acesta a vrut doar să spună ce gândește.
Iar libertatea de exprimare este interpretată foarte larg în SUA. Susținătorii lui Trump spun că acesta este victima unui sistem judiciar instrumentalizat. Președintele SUA, Joe Biden, încearcă să scape de un adversar politic puternic și este un proces scandalos de periculos atunci când un președinte care a fost votat și care vrea să candideze pentru un nou mandat este acuzat de mai multe infracțiuni de către un anchetator special numit de actualul guvern.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Problemele importante din campania electorală vor fi de scurtă durată

indiferent de momentul în care vor începe primele procese din cele trei acuzații formulate acum împotriva lui Trump. Indiferent dacă se va adăuga sau nu un al patrulea act de acuzare, această problemă va umbri campania electorală, iar problemele importante care îi preocupă pe oameni- căldura, seceta, inundațiile, de exemplu- vor fi trecute în plan secundar. 2024 va fi un vot asupra lui Trump. Dar va fi, de asemenea, un vot de încredere în statul de drept și în democrație din SUA. Dacă se va pierde, SUA se vor schimba. Și lumea.

Citește și: Dow Jones se scufundă, întrerupând cel mai lung val din 1987 încoace!

Citește și: Datoria mondială domină reuniunea șefilor de finanțe din G20!

Citește și: Wall Street pare brusc încrezător că America va evita o recesiune!