„Un profesor răbdător și pasionat”. Mărturiile cutremurătoare ale surorii lui Adrian Lucaciu, profesorul de sport care a sfârșit în Lacul Tarnița. Tânărul ar fi trebuit să fie alături de elevii lui ieri, în prima zi de școală

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 12 sep 2023, 10:04

Tânărul ar fi trebuit să fie alături de elevii lui ieri, în prima zi de școală

Sursa: Facebook Adi Lucaciu

Adrian Lucaciu, tânărul de 23 de ani care a fost găsit fără viață în Lacul Tarnița, sâmbătă, preda educație fizică la Școala Specială din Huedin și era student la master în Cluj.

Apropiații lui Adrian nu-și dau seama cum a avut loc tragedia de la Lacul Tarnița, în care tânărul și-a pierdut viața. Sâmbătă, tânărul a fost dat dispărut în apele lacului din județul Cluj și a fost găsit, din păcate, mort după 20 de ore.

Mărturiile cutremurătoare ale surorii lui Adrian Lucaciu

Claudia Lucaciu, sora lui Adrian Lucaciu, a vorbit pentru Știrile Kanal D despre ce planuri de viitor frumoase avea regretatul ei frate, pe care îl iubea ca pe ochii din cap.

Din păcate, tragedia care i-a pus capăt vieții l-a împiedicat să ducă viața pe care și-o dorea.

Citește și: „Trebuie să fiu închis, sunt nebun”. Incredibil ce a făcut un român după ce și-a atacat soția! Bărbatul a fost cel care a denunțat fapta

Adrian era un bun înotător și mergea des la Beliș sau la Tarnița cu caiacul, de asta apropiații nu se așteptau să moară în asemenea circumstanțe, ucis de propria pasiune. 

„Adrian a fost un băiat extraordinar cu note doar de 10, acum era la master. Ne-a spulberat pe toți plecarea lui. Era un frate iubitor, grijuliu, era efectiv mândria și sprijinul părinților. Era un prieten devotat, un om deosebit, un sportiv desăvârșit, dedicat familiei și un profesor răbdător și pasionat. Pe toată lumea a ajutat și i-a încurajat să facă bine. Acum în toamnă aveam în plan să mergem în vacanță în Dubai.

Îi erau foarte dragi copiii și meseria de profesor și avea în plan să continue să facă tot mai bine, să fie din ce în ce mai bun” , a declarat Claudia, conform Știrile Kanal D.  

„A vrut la piscină în dimineața aceea și m-a întrebat unde să meargă. I-am recomandat piscinele din apropiere, din Cluj unde mergeam noi tot timpul să ne relaxăm. Ne plăcea mult să înotăm, dar nu mă gândeam că o să se ducă la Tarnița să înoate.

Iar acolo în lac au înotat puțin până în mijlocul lacului. Nu știm de ce ar fi mers așa departe, probabil l-a luat și curentul și dintr-o dată persoanele l-au văzut că se duce la fund și au sunat la poliție și salvare, dar era prea târziu până au ajuns. Și până l-au găsit și mai târziu. Foarte iubitor cu familia, îi cereai un pic și îți dădea tot” , mai povestește sora lui Adrian.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Un salvamar a fost atacat în Eforie de un bărbat care nu voia să iasă din apă. Tot mai multe tragedii au loc pentru că oamenii ignoră avertismentele

Adrian Lucaciu era pasionat de poezie și îi plăcea să citească. De asemenea, era mare fan Michael Jackson.

„Nu știa cum să se împartă să ajute pe toată lumea, scria poezii, citea mult și îi plăcea enorm de mult de Michael Jackson”, a mai spus Claudia Lucaciu.

Adrian ar fi trebuit să fie alături de elevii lui ieri, în prima zi de școală

Adrian Lucaciu era profesor de sport și ar fi trebuit să fie alături de elevii lui ieri, în prima zi de școală. Din păcate, acest lucru nu s-a mai întâmplat după ce a dispărut în apele Lacului Țarnița, unde intrase cu prietena lui care, din fericire, a reușit să ajungă la mal și să solicite ajutoare.

„Acţiune în derulare a salvatorilor acvatici şi subacvatici din cadrul Serviciilor Salvamont-Salvaspeo Cluj şi Gorj pentru recuperarea unei persoane înecate ieri în lacul Tarniţa. După ce căutările de ieri cu scafandri nu au dat rezultate, astăzi se va folosi pentru căutare unul dintre cele mai performante detectoare din lume, precum şi o dronă subacvatică, echipamente de ultima generaţie şi de mare performanţă, aflate în dotarea Serviciului Salvamont al Consiliului Judeţean Gorj”, este mesajul postat duminică de Dispeceratul Național Salvamont, pe Facebook.

„Nu întotdeauna echipele de salvare pot fi anunţate în timp util, mai ales când vorbim de puterea apelor, însă şi în aceste situaţii deja tragice venim în sprijinul familiei îndurerate”, a mai declarat Dispeceratul Naţional Salvamont.

Priveghiul tânărului profesor de doar 23 de ani are loc astăzi, 12 septembrie 2023, la ora 18:00, urmând ca mâine, 13 septembrie, la ora 12:00, să fie condus pe ultimul drum.