Un rănit de la explozia magazinului de bricolaje din Botoșani a fost reintubat. Care este starea celorlalte victime

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 10 iun 2024, 14:57

Un rănit de explozia de la Dedeman a fost reintubat. Care este starea celorlalte victime

Sursa: Inquam- Denis Grosu

Potrivit celor mai recente informații, una dintre pacienții internați în uma exploziei de la magazinul de bricolaj din Botoșani a fost reintubat.

În urma exploziei devastatoare de la Dedeman Botoșani, îngrijorarea continuă să crească în legătură cu starea victimelor implicate în tragedie.

Un pacient internat în urma exploziei de la Botoșani a fost reintubat

Cele mai recente actualizări aduc în prim-plan o schimbare critică în evoluția sănătății unuia dintre pacienții internați, acesta fiind reintubat.

Citește și: Martorii exploziei de la magazinul de bricolaj din Botoșani fac declarații tulburătoare: „Nu puteai să te uiţi, vedeai oamenii cum sar"

„Din informațiile pe care mi le-au oferit colegii este vorba despre zece victime care au fost deja transportate la spital. Nu avem nicio persoană decedată, victimele sunt cu arsuri de diverse grade.(...) Victimele sunt angajați ai magazinului, pentru că explozia s-a produs în zona de birouri a magazinului. Toți cei zece oameni au fost transportați la spital. Din informațiile pe care le avem, nu este vorba de niciun client”, a

transmis  Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani, potrivit Spynews.ro

Care este starea celorlalte victime

Ministerul Sănătății a făcut publică, luni, situația pacienților implicați în tragedia de la Dedeman Botoșani. În ceea ce îi privește pe cei trei pacienți de la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Spiridon” din Iași, doi dintre aceștia se mențin stabili, cu o evoluție încurajatoare.

Cu toate acestea, al treilea pacient a fost reintubat din cauza deteriorării grave a sănătății sale, rămânând într-o stare instabilă.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

Citește și: VIDEO: Cât de puternică a fost, de fapt, explozia de la Botoșani. Ce s-a întâmplat cu o mașină care trecea prin fața magazinului în momentul exploziei

Situația celor doi pacienți internați la Spitalul Clinic de Urgență București (Floreasca) este în continuare delicată, aceștia fiind încă intubați, având în vedere impactul exploziei asupra căilor respiratorii. Pe de altă parte, cei doi pacienți de la Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani au prezentat o stare generală bună, iar progresul lor în ceea ce privește recuperarea este încurajator.

De asemenea, opt pacienți au fost externați din Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani, semn că aceștia se află pe drumul către recuperare.

Explozia de la magazinul de bricolaje din Dedeman a avut loc vineri, 7 iunie. 

Potrivit  Antena 3 CNN, se pare că la data de 6 iunie a fost montată o centrală pe gaz în zona birourilor din centrul comercial, iar aceasta a fost probabil cauza exploziei.