Un român de 41 de ani a fost răpit de teroriștii Hamas! Acesta își apăra familia atunci când a fost luat prizonier

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 22 oct 2023, 10:55

Românul răpit de Hamas și familia lui

Sursa: Libertatea

În prima fază se știa doar că acesta a dispărut în urma atacurilor teroriste. Însă, recent, MAE a anunțat că bărbatul este ostatic în ascunzătorile grupării Hamas.

Teroriștii din gruparea islamistă Hamas au început să bombardeze Țara Sfântă la începutul acestei luni, pe data de 7 octombrie. La acel moment, s-a declanșat un război de mare anvergură între Israel și atacatorii din Hamas, care face, zilnic, noi victime.

Cine este românul care a fost răpit de Hamas

În timpul atacurilor grupării Hamas asupra Israelului, din 7 octombrie, au fost luați sute de ostatici.

Printre aceștia se numără și un bărbat de 41 de ani, cu cetățenie româno-israeliană.

Acesta se numește Tal Haimi și este rezervist în Divizia Gaza. Familia lui este foarte afectată, întrucât nu numai el a fost răpit, ci și sora lui Oren Goldin.

Tal provine din kibuțul Nir Yitzhak și este căsătorit cu o israeliană. Aceștia au împreună trei copii, un băiat de 6 ani, pe nume Einav și o fată și un băiat de 9 ani, care sunt gemeni, Nir și Udi.

Ella, soția bărbatului, a descris ziua în care acesta a dispărut. Potrivit spuselor ei, românul voia să-și protejeze familia. Deși s-au adăpostit la timp de atacuri, Tal a fost chemat pentru a lupta împotriva palestinienilor.

„Am intrat în adăpost. Am stat acolo, dar în câteva minute comandamentul de protecţie al kibuțului i-a spus să vină să ajute împotriva teroriştilor.

Voia doar să fie fericit cu soţia lui, cu familia lui, în kibuț şi în această ţară.

Nu voia să facă rău nimănui, voia doar să-şi protejeze familia”, a spus Ella Haimi.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Două ostatice au fost eliberate de către teroriștii Hamas. Cine sunt cele două femei și în ce stare se află: „Vor primi tot sprijinul de care au nevoie”

Ce spune Joe Biden despre situația prizonierilor

Potrivit presei israeliene, rezervistul a fost răpit împreună cu alți 8 locuitori ai kibuțului și colegi de ai lui.

Tal era un om de bază în comunitatea din care făcea parte, în Nir Yitzhak, lucru pentru care soția sa îl apreciază foarte mult. De asemenea, aceasta îl descrie ca fiind un om blând și dedicat atât familiei, cât și kibuțului.

„Este imposibil să ne imaginăm realitatea fără Tal, este imposibil să ne gândim la kibbutz fără el. Tal este unul dintre pilonii comunității. În tăcerea lui el inițiază, rezolvă și construiește fiecare eveniment și fiecare provocare.

Tal trebuie să se întoarcă la noi, la tatăl și sora lui, la soția sa Ella și la copiii săi Einav, Nir și Udi. Trebuie doar să fie cu noi. Tal este un om pașnic, ne este dor de el și îl vrem înapoi cu noi”, a mai transmis Ella, într-o înregistrare publicată pe platforma X de către Jurnalista Or-Ly Barlev.

În privința prizonierilor luați de Hamas, președintele Joe Biden a fost întrebat dacă vor mai fi eliberați și alți ostatici, după ce teroriștii le-au dat drumul celor două cetățene americane, mamă și fiică, pe 20 octombrie.

Președintele american nu a dat niciun răspuns în acest sens. Acesta a declarat doar că „Sunt discuţii”, atunci când a fost întrebat despre planul Israelului de a invada terestru Fâșia Gaza.

Citește și: Joe Biden, în ajutorul țărilor greu încercate de război: „Nu vom lăsa să câștige teroriști precum Hamas și tirani precum Putin”

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.