Un român din Anglia, care s-a rănit în timp ce îşi înjunghia soţia, a primit o despăgubire uriaşă de la Serviciul Naţional de Sănătate

Autor: Marina Ionescu
Actualizat: 03 nov 2022, 12:20

Un român stabilit în Anglia s-a rănit în timp ce îşi înjunghia fără milă soția. Astfel, bărbatul a cerut despăgubire de la Serviciul Național de Sănătate.

În 2015, un român stabilit în Anglia şi-a înjunghiat soţia cu un cuţit de bucătărie. În timpul atacului, bărbatul s-a rănit la mână. și a primit despăgubiri în valoare de 17.500 de lire sterline.

Citeste si: A murit Daniela, tânara de 21 de ani care s-a dat pe zăpadă cu un colac tras de mașină! Tragedie fără margini pentru părinții care sperau la o minune

Citeste si: Sofia, o fetiță de numai 2 ani din Iași, a fost torturată până la moarte de mamă și concubinul acesteia. O băgau în congelator și în mașina de spălat

Un român, care s-a rănit în timp ce îşi înjunghia soţia, a primit o despăgubire

Bărbatul a făcut plângere că nu a fost tratat adecvat în spitalul englez şi că din această cauză nu îşi mai poate folosi mâna dreaptă.



Dorinel Cojanu, 36 de ani, a fost condamnat la 11 ani de închisoare, în decembrie 2015, pentru tentativă de omor, după ce a înjunghat-o în spate pe soţia sa, Daniela, în bucătăria casei lor, în timp ce era beat, potivit Adevarul.ro.

Femeia era într-o stare destul degravă, astfel că nimeni nu i-a dat șanse, însă din fericire s-a făcut bine după 4 luni de stat în spital.

Citeste si: O mamă și copilul ei de cinci ani, uciși de o șoferiță din răzbunare. Femeia i-a lovit intenționat cu mașina și a fugit de la locul accidentului

Bărbatul a stat doar 5 ani în închisoare, timp în care a făcut o cerere de despăgubire împotriva Serviciul Naţional de Sănătate din Anglia, acuzând autoritățile că nu îşi mai poate folosi mâna dreaptă, din cauză că nu a fost tratat imediat după ce s-a rănit cu cuțitul.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

În timpul atacului, Dorinel Cojanu şi-a provocat tăieturi adânci la două degete de la mâna dreaptă, şi a avut nevoie de intervenţie chirurgicală imediată, relatează Daily Mail, citat de adevărul.ro.

La o audiere din mai 2021, la Tribunalul din Norwich, Dorinel Cojanu a primit 8.500 de lire sterline despăgubiri, dar nu s-a mulţumit doar cu atât.

Brbatul a insistat că soția sa a fost cea care l-a atacat şi că a suferit accidentarea în timp ce încerca să se apere. 

Potivit adevărul.ro, avocaţii bărbatului au contestat decizia la Înalta Curte, iar judecătorul a hotărât ca despăgubirea să fie ridicată la 17.500

de lire sterline, declarând că modul în care s-a rănit nu e relevant pentru cererea civilă împotriva NHS.  

În timpul procesului s-a decis că nu contează cum s-a rănit la mână.

El era deja rănit înainte de a fi dus în închisoare. La acel moment nu era condamnat pentru nimic. Nu contează dacă s-a rănit deschizând o cutie de fasole, într-un război între bande sau în timp ce încerca să-şi ucidă soţia”, a declarat judecătorul. 

Dorinel Cojanu a cerut o despăgubire de 125.000 de lire sterline, insistând că lipsa unei intervenţii chirurgicale l-a împiedicat să lucreze. Însă, Instanţa a respins plângerea, pentru că nu au existat dovezi că el ar mai fi fost angajat după evenimentul respectiv.