Un roman, in avionul prabusit in desert! 116 persoane erau la bordul aeronavei

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 mar 2017, 19:26

Inca o catastrofa aviatica indoliaza lumea intreaga la numai o saptamana de la tragedia din Ucraina.

Si de aceasta data, un roman era la bordul aeronavei. In aceasta dimineata un avion al companiei AIR ALGERIE s-a prabusit in Africa. Peste 100 de pasageri se aflau in avionul care a disparut brusc de pe radar. Nici 8 zile nu au trecut de cand un roman stundent, la Facultatea de Medicina din Cluj, isi pierdea viata printre resturile fumegande ale epavei avionului prabusit in Ucraina.

Lacrimile nici nu s-au uscat bine pe obrajii familiilor indurerate ca astazi Ministerul de Externe anunta o noua catastrofa aviatica in Africa.

Aeronava a decolat din Burkina Faso si se indrepta spre Alger. La 50 de minute dupa ce s-a ridicat in ceruri, turnul de control a pierdut legatura cu pilotii.

La bordul aeronavei se aflau 50 de francezi, 24 din Burkina Faso, 8 din Liban, patru din Algeria, doi din Luxemburg si cate un belgian, elvetian, nigerian, camerunez, ucrainean si roman, potrivit Reuters. In total 110 calatori si 6 membri ai echipajului.
Reprezentanii Air Algerie a spus ca toti pasagerii aflati la bord se aflau in tranzit, fie catre Europa, fie catre Orientul Mijlociu sau Canada.

Televiziunea Elnahar a confirmat ca avionul s-a prabusit din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile. Regiunea a fost afectata de furtuni violente si avionul fusese deviat in timp ce survola Mali.
Avionul Air Algeria AH5017 a disparut la ora 04:55 ora Romaniei. Era detinut de Swiftair, dar operat de Air Algeria.


Este al patrulea accident aviatic de la inceputul anului. In martie, o aeronava Malaysian Airlines a diparut fara urma. La nici jumatate de an dupa, un alt avion al aceleiasi companii se prabusea in Ucraina. Ieri dimineata, dupa o tentativa ratata de aterizare un in Taiwan, 48 de oameni si-au pierdut viata, iar in aceasta dimineata alte 116 persoane au pierit.

Doua avioane de lupta franceze de tip Mirage 2000 au fost trimise in Africa de Vest, in zona unde se presupune ca s-ar fi prabusit avionul.
Oficialii francezi incearca sa localizeze epava aeronavei. Au inceput cautarile de la ultimul loc in care a fost localizata, inainte de a se pierde legatura cu pilotii.

Pana la aceasta ora nu se stie daca a supravietuit cineva catastrofei.
##VIDEO118275##

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta