Un român infectat cu coronavirus nu a respectat autoizolarea. A ajuns pe Aeroportul Otopeni din Spania

Author: B.H.
Actualizat: 30 nov 2020, 11:25

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că pe Aeroportul Otopeni s-a dat alerta după ce un român infectat cu coronavirus nu a respectat autoizolarea și a venit din Spania cu avionul.

Informațiile referitoare la românul diagnosticat cu coronavirus care a aterizat astăzi pe Aeroportul Otopeni au fost prezentate pe site-ul cu informații oficiale despre coronavirus lansat de Guvern.

Citeste si: Cum se implică Simona Halep în lupta împotriva coronavirusului?

Un român infectat cu coronavirus nu a respectat autoizolarea. A ajuns pe Aeroportul Otopeni din Spania

Bărbatul infectat cu coronavirus a ales să se întoarcă în țară cu avionul, chiar dacă medicii spanioli au confirmat diagnosticul și i-au impus să se izoleze.

Citeste si: Coronavirus: Restricții pentru turiștii care ajung la Peștera Polovragi

Bărbatul a început să prezinte simptomele infectării cu COVID-19 în timpul zborului, iar imediat după aterizare a fost transportat cu izoleta la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Matei Balș.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

"În cursul zilei de 17 martie a.c., pe Aeroportul Otopeni, a aterizat o aeronavă cu pasageri la bordul căreia se afla un cetățean român, îmbarcat la Madrid, care a prezentat un certificat medical eliberat de autoritățile spaniole care confirmă infectarea cu noul coronavirus (COVID-19). 

Persoana în cauză NU a respectat recomandarea autorităților spaniole, prevăzută în document, de a rămâne în autoizolare timp de 14 zile. 

Persoana a prezentat pe parcursul zborului simptome specifice și a fost preluată de personalul DSP prezent la aeroport și transportată cu izoletă la INBI Matei Balș. 

S-a trecut la identificarea pasagerilor din aeronavă, în număr de aproximativ 60 de persoane pentru demararea urgentă a anchetei epidemiologice. Menționăm că pasagerii, venind dintr-o zonă afectată, au obligația de a se autoizola 14 zile."

, au precizat reprezentații Grupului de Comunicare Strategică, potrivit stirioficiale.ro .

Citeste si: Maternitatea Bucur va prelua eventualele cazuri ale femeilor gravide infectate cu noul coronavirus

 

Taguri: