Un român plecat în vacanță pe insula Thassos a avut un șoc când a primit nota de plată! Cât a putut să plătească pentru o salată

Autor: Andrei Costanda

Opiniile turiștilor plecați în vacanțe în Grecia sunt împărțite în ceea ce privește prețurile.

Sursa: Colaj haisasocializam.ro / Facebook Dan Adrian Drăgan

Un turist român a rămas uimit de prețul și dimensiunea unei salate servite într-un restaurant din Thasos, experiență pe care a împărtășit-o online.

Pe măsură ce tot mai mulți români aleg să-și petreacă vacanțele în Grecia, unii dintre ei descoperă surprize neașteptate. Un astfel de caz este cel al unui turist român care a avut parte de o experiență memorabilă în Thasos, insulă cunoscută pentru peisajele sale superbe și gastronomia deosebită. Într-o postare pe un grup de Facebook dedicat vacanțelor în Grecia, românul a povestit cum a fost uimit de prețul unei salate, dar și de generozitatea porției.

Cât a costat salata Laskarina

Turistul a mărturisit că a ales să petreacă câteva zile de concediu în Grecia, pe insula Thassos, unde s-a bucurat de soare, plajă și mâncăruri tradiționale. Într-una din seri, alături de câțiva prieteni, a decis să ia masa în localitatea Theologos. Acolo a comandat o salată numită Laskarina, despre care auzise doar lucruri bune.

Surpriza a venit atunci când a văzut nota de plată: 10 euro pentru o salată. Pentru unii, acest preț poate părea exagerat, având în vedere că echivalează cu aproximativ 50 de lei. Cu toate acestea, turistul a explicat că porția a fost extrem de generoasă, fiind suficientă pentru a hrăni patru sau cinci persoane dacă este comandată împreună cu alte feluri de mâncare, sau două persoane dacă este consumată singură, alături de pâine.

„Aseară m-am văzut cu prieteni în Theologos. Am vrut și de data asta am putut să comand salata Laskarina de care eram curios. Pentru 10 euro am primit un mare platou cu foarte multe ingrediente. Jumătate am luat la pachet. Când o comandați împreună cu alte preparate, e suficientă pentru 4-5 persoane. Sau 2, dacă o mâncați doar pe ea, cu pâine”, a declarat turistul în postarea sa online.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”

Citește și: Meteorologii Accuweather anunță ploi în majoritatea regiunilor din țară și temperaturi în scădere: Cum va fi vremea în țară marți, 6 august 2024

Citește și: Beny avea doar 29 de ani când a fost lovit din plin de o mașină aflată pe contrasens. Familia caută și acum răspunsuri: „Avem nevoie de legi mai aspre”

Opinia internauților a fost împărțită

Opiniile utilizatorilor de pe grupul de Facebook au fost împărțite. Unii au considerat prețul de 10 euro pentru o salată ca fiind exorbitant și au criticat dimensiunea porției, afirmând că nimeni nu are nevoie de o salată atât de mare.

Pe de altă parte, au fost și mulți cei care au considerat că prețul este justificat de cantitatea și calitatea preparatului, declarând că este o „afacere” bună.

Astfel de întâmplări aduc în prim-plan importanța cercetării prealabile atunci când alegem să mâncăm la restaurante în destinații turistice. Chiar dacă prețurile pot părea ridicate la prima vedere, acestea pot reflecta adesea calitatea și cantitatea preparatelor servite. În cazul de față, deși prețul a fost surprinzător, experiența a fost una pozitivă, iar turistul a apreciat generozitatea porției și calitatea ingredientelor.

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.