Un sarut de la mama lui il poate UCIDE! Niciun parinte nu si-ar dori asa ceva pentru copilul lui

Editor: Silviu Bunea Autor: S.B.
Actualizat: 28 feb 2017, 02:12

O imunodeficienta genetica severa a facut ca organismul bebelusului sa nu se poate lupta cu infectiile.

Samuel Roberts s-a nascut, in urma cu 3 luni, cu o boala genetica rara: sindromul imunodeficientei combinate (SCID). Majoritatea bebelusilor care se nasc cu aceasta boala mor in primele 12 luni, daca nu primesc un tratament corespunzator.

In timpul sarcinii, cu ajutorul unui test ADN, doctorii au  reusit sa descopere boala, astfel incat au putut sa ii gaseasca un donator de maduva osoasa compatibil.

Dupa nastere, parintii l-au putut lua acasa, timp de 6 sapamani, cat timp era inca protejat de sistemul imunitar al mamei, din timpul sarcinii.

Apoi, a fost pus intr-o camera sterila, in care intrau doar doctorii si parintii, in costume speciale, pentru a-l proteja pe Samuel de orice infectie.

Din fericire, a fost gasit un donator compatibil, iar transplantul de maduva a fost un succes, asa ca Samuel se recupereaza dupa operatie si are toate sansele sa aiba o viata sanatoasa. Totul, pentru ca parintii sai i-au facut un profil genetic inainte de nastere.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

 


Episodul 24 al serialului turcesc “Vinovați de iubire” este difuzat la Kanal D joi, 4 iulie 2024. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.