Un segment din Valea Oltului se redeschide miercuri seară! De asemenea, lucrările pe Autostrada Moldovei au evoluat considerabil

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 07 aug 2024, 17:28

Valea Oltului începe să se redeschidă

Sursa: Pexels.com

Circulația pe DN7, între localitățile Boița și Lazaret, se va redeschide în totalitate, în această seară, de la ora 20:00, cu două zile mai devreme decât termenul stabilit inițial.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că acest segment de pe Valea Oltului va fi redat traficului. De asemenea, acesta, împreună cu Marcel Ciolacu, a vorbit despre evoluția lucrărilor de pe Autostrada Moldovei.

Un segment de pe Valea Oltului se redeschide miercuri seară 

Segmentul de pe DN7 dintre localitățile Boița și Lazaret se va redeschide miercuri seară, pe 7 august, în jurul orei 20:00, potrivit ministrului Transporturilor.

Astfel va fi redus disconfortul cauzat de restricțiile de circulație: „Antreprenorul turc s-a mobilizat exemplar și a finalizat, cu 2 zile mai devreme, lucrările în zona critică. (…) Astfel, ne vom bucura de beneficiile pe care le generează Coridorul 4 Pan European, care tranzitează România, între Constanța și Nădlac”.

Pe lângă veștile bune despre Valea Oltului, premierul Marcel Ciolacu a oferit și o actualizare importantă despre stadiul lucrărilor pe Autostrada Moldovei.

El a declarat că, în curând, traficul va fi deschis pe acest segment vital și s-a folosit de această ocazie pentru a critica guvernările anterioare PNL și PNL-USR pentru lipsa de realizări notabile în domeniul infrastructurii.

Citește și: Valea Oltului s-a închis oficial: Ce rute alternative vor putea folosi șoferii pentru a evita zona

„Am o veste bună şi mă bucur că am o veste bună împreună cu domnul ministru Grindeanu, să ştiţi că împreună tocmai ce am circulat pe autostrada Moldovei, în sfârşit după 30 şi ceva de ani,

nu mai vorbim nici de promisiuni, nici de se va întâmpla peste nu ştiu cât timp. În cel mai scurt timp se va circula pe autostrada Moldovei.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Oana Niculescu Mizil, despre motivul despărțirii de fostul partener de viață. „Dumnezeu îmi este martor că am încercat foarte mult.”

Ca şi o comparaţie, ştiţi că tot apar piţigoi din ăştia pe la televizor, pe timpul guvernului Cîţu cu USR-ul, Cîţu-Drulă parcă era, aşa, investiţiile erau la jumătatea investiţiilor de anul acesta. Cu alte cuvinte, Guvernul României, condus vremelnic de către mine, anul acesta are investiţii duble faţă de guvernul Cîţu-Drulă şi de trei ori mai mari faţă de celebrul guvern Orban-Orban, atunci fost doar PNL-ul la guvernare”,  a

declarat Marcel Ciolacu miercuri, într-o vizită în județul Buzău, pe șantierul autostrăzii A7.

Ce declarații a făcut Sorin Grindeanu despre Autostrada Moldovei

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a adus clarificări suplimentare, și a anunțat că 82 de kilometri din Autostrada Moldovei vor fi deschiși circulației în toamna acestui an. Lucrările pe tronsonul dintre Buzău și Focșani au avansat semnificativ, cu un stadiu de finalizare de peste 80% pe cele patru loturi.

Citește și: Premierul României boicotează ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Paris în semn de protest! Marcel Ciolacu a anunțat că le va premia pe Sabrina Voinea și Ana Bărbosu ca pe niște medaliate

„Am venit pe mare parte din aceste patru loturi, sunt la 82% medie, cele patru loturi dintre Buzău şi Focşani pot să vă spun, urmare a discuţiilor pe care le-a avut cu constructorul, că lotul 1 şi lotul 2, adică de la Buzău la Râmnicu Sărat, mai puţin podul şi lotul 4, cel din jurul Focşaniului, vor fi date în circulaţie undeva la jumătate lunii octombrie.

Diferenţa, adică podul şi lotul 3, undeva pe finalul lunii noiembrie. Deci aşa cum anunţa şi primul ministru, se va circula pe cei 82 de kilometri în această toamnă, între Buzău şi Focşani şi ăsta este un lucru foarte bun, chiar dacă unii fac tot posibilul să scoată în evidenţă altceva”, a spus Sorin Grindeanu.