Un selfie i-a luat viața unui român plecat în vacanță în Grecia. Totul s-a petrecut sub privirile îngrozite ale soției

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 19 mar 2024, 02:05

Un român și-a pierdut viața în valurile mării din Grecia

Sursa: Unsplash

Vacanța din Grecia a unei familii de români s-a terminat tragic după ce bărbatul s-a înecat din cauza curenților puternici.

Un bărbat de 50 de ani, ce se afla într-o vacanță cu soția lui, în Lefkada, Grecia, a decedat după ce a ignorat avertismentele salvamarilor. Iată care au fost ultimele momente din viața românului.

Citește și: Vacanță cu sfârșit tragic pentru un român aflat în vacanță în Lefkada, Grecia. Ar fi vrut să facă un selfie, pentru care a plătit cu viața

Un selfie i-a luat viața unui bărbat plecat în vacanță în Grecia

Vacanța unei familii de români ce au decis să se relaxeze în Grecia s-a terminat într-un mod tragic după ce au decis să ignore avertismentele salvamarilor și să intre în apele agitate. Cei doi se aflau pe plaja Kathisma, care este una dintre cele mai mari din Lefkada, Grecia, atunci când evenimentul tragic a avut loc.

Cuplul de români ar fi vrut să facă o poză în care să se observe marea agitată, însă curenții i-au tras în larg.

Soția bărbatului de 50 de ani a fost salvată de un salvamar şi un turist sârb, însă pentru soțul acesteia nu a mai existat nicio șansă. "Doamna era pe margine, a leşinat de câteva ori. Au încercat să o liniştească, să nu mai intre în apă", a declarat o turistă ce a fost de față în timpul incidentului.

Cu toate acestea, corpul românului a fost scos la suprafață de valurile mării după zeci de minute, fiind observat la 30 de metri de mal.

Salvatorii au încercat să ajungă la bărbat și să îl salveze, însă marea era prea agitată pentru a putea să facă asta, iar oamenii ce se uitau terifiați spre valuri căutau alte soluții să îl salveze pe român.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Un pasager a decedat la bordul avionului. Pilotul a decis să forțeze aterizarea acestuia pe Henri Coandă

Salvamarii nu l-au putut salva pe bărbat

Martorii ce s-au strâns pe plajă povestesc plini de șoc cum valurile și curenții îl trăgeau pe român în larg pentru zeci de minute.  "Vai de capul meu! Vai de capul meu! L-a prins, măi! L-a prins! Eu cred că l-a luat valul.

Doamne Fereşte! Dar e foarte greu să îl aducă, te trage în jos. Dar nu poate măi, să înainteze, uite, că văd pe cameră.

Autoritățile au declarat că nu se mai putea face nimic pentru bărbat, salvamarii au acționat cât mai repede, însă curenții puternici le-au îngreunat foarte mult situația. 

"Am văzut şi doi sau trei salvamari, care au încercat să intre în apă, dar erau valuri prea mari şi nu aveau cum să îl tragă.

Abia după două ore şi ceva, trei ore, nu ştiu exact pe ce distanţă, aproape a ajuns până la stânci şi abia acolo au reuşit să îl scoată din apă",  povestește o româncă ce se află în vacanță în Grecia, potrivit observatornews.ro.

Citește și: Tragedie în Egipt! Un tânăr de doar 23 de ani a murit după ce a fost sfâșiat de un rechin. Tatăl băiatului a asistat la întreaga scenă