Un simpatizant Hamas în cancelarie Germaniei?

Autor: Bogdan Frațilă

Președintele turc Erdogan este primit astăzi la Berlin. Erdogan, care i-a numit pe teroriștii Hamas "luptători pentru libertate" și Israelul "stat terorist".

Sursa: PixaBay

Președintele turc Erdogan este primit astăzi la Berlin. Erdogan, care i-a numit pe teroriștii Hamas "luptători pentru libertate" și Israelul "stat terorist".

Președintele turc Erdogan este primit astăzi la Berlin. Erdogan, care i-a numit pe teroriștii Hamas "luptători pentru libertate" și Israelul "stat terorist". Dar dezinvitarea sa nu a fost o opțiune pentru guvernul german. Metroul tronează peste un pod din Berlin-Kreuzberg. În stânga și în dreapta se află magazine turcești, restaurante, o agenție de turism și moscheea. Aceasta aparține DITIB, cea mai mare și mai puternică organizație de moschei din Germania.

Aici ești întâmpinat într-o manieră prietenoasă, dar și escortat afară într-o manieră la fel de prietenoasă. Nu există un interviu și nu este ușor să porniți o conversație. Cei mai mulți sunt suspicioși și nu vor să vorbească. Există probleme mai importante decât vizita președintelui turc Recep Tayyip Erdogan. Dar un lucru devine rapid clar: președintele turc este binevenit. "Îl iubesc pe Erdogan", spune patronul magazinului de kebab. Iar în agenția de turism turcă, un bărbat spune că Erdogan este "foarte binevenit în țara în care m-am născut".

Erdogan a descris Israelul ca fiind un "stat terorist"

Primirea lui Erdogan din partea președintelui federal Frank-Walter Steinmeier și a cancelarului federal Olaf Scholz nu va fi, probabil, deosebit de caldă. Dar Erdogan este totuși binevenit. În cadrul unui mare miting la Istanbul, președintele turc întreabă: "De ce este Netanyahu un terorist? El a transformat Hamas într-un terorist". Mulțimea îl sărbătorește pentru asta.

Iar în urmă cu doar câteva zile, el a continuat spunând în parlamentul turc că "Israelul este un stat terorist".
Astăzi, acest Erdogan stă vizavi de cancelarul german, care spune că securitatea Israelului este un motiv de stat german. Cei doi nu ar putea fi mai departe. Olaf Scholz spune clar dinainte ce crede despre declarațiile lui Erdogan, dar, în maniera sa tipică, cancelarul își alege și își cântărește cu grijă cuvintele.
Acuzațiile sunt absurde. Israelul este o democrație. Vom "vorbi despre lucrurile care trebuie discutate, așa cum facem întotdeauna. De asemenea, despre opinii diferite. Asta este, de asemenea, foarte important în această problemă, să existe claritate".

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Critici ample la adresa vizitei lui Erdogan

Acuzații absurde? Puncte de vedere diferite? Sunt mulți cei care se așteaptă ca cancelarul să fie mai clar. Președintele Comisiei pentru afaceri externe, Michael Roth, îl numește pe Erdogan antisemit. Președintele Consiliului Central al Evreilor, Josef Schuster, spune că Erdogan nu poate fi un partener pentru politica germană, iar președintele Junge Union, Johannes Winkel, merge chiar mai departe. El cere ca vizita să fi fost anulată.

El se întreabă ce mai valorează "Niciodată din nou" al politicienilor germani: "Nu poți invita la Berlin pe cineva care spune că Israelul este un "stat terorist" și că sunt fasciști. Aceasta este cea mai mare contradicție posibilă în materie de politică externă care există".
Să-l inviți pe Erdogan? Ministrul federal al agriculturii, Cem Özdemir, nu este de acord. El consideră că este corect să îl primească pe Erdogan. "Viața nu este o fermă de ponei. Înseamnă și că trebuie să te întâlnești cu contemporani care au opinii foarte neobișnuite, bizare, uneori absurde "Özdemir este deranjat de altceva. Faptul că politicienii sunt surprinși de cât de multă influență exercită Erdogan prin intermediul moscheilor germane. "Trebuie să vă dați seama că, dacă încheiați tratate de stat cu reprezentanții săi în Germania, atunci îl lăsați pe Erdogan să intre în școlile germane. Atunci această otravă a antisemitismului se răspândește și mai mult în Germania." Özdemir se referă la cele aproape 900 de comunități DITIB, de exemplu. Și Johann Wadephul, liderul adjunct al grupului parlamentar CDU/CSU, avertizează de asemenea să nu fie naiv. Cancelarul trebuie să fie clar: "Iar autoritățile noastre de stat trebuie să intervină dacă este necesar".

Citește și: Scholz subliniază dreptul Israelului la autoapărare

Citește și: Blue Friday: lichidări de stocuri și prețuri promoționale la echipamente HoReCa performante

Citește și: Când se aprind luminițele de Crăciun în Brașov în 2023

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.