Un șir de nereguli, depistat la „Ferma Dacilor”: Turiștii se încălzeau la reșou! Prețul colosal pentru o cameră lipsită de dotări

Author: Diana Ghita
Actualizat: 29 dec 2023, 09:45

Cât costa o cameră la „Ferma Dacilor”

Sursa: fermadacilor.ro

În data de 26 decembrie s-a produs un incendiu devastator la pensiunea „Ferma Dacilor”. Tragedia s-a soldat cu decesul a 8 persoane.

Deflagrația de la pensiunea „Ferma Dacilor”, din Tohani, Prahova, a avut loc chiar în a doua zi de Crăciun. Deși locația prezenta mai multe nereguli, prețurile pentru o noapte de cazare erau destul de ridicate.

Cât costa o cameră la pensiunea „Ferma Dacilor”

Camerele pensiunii erau dotate doar cu utilitățile de bază, precum apă caldă și electricitate. Însă, unitatea era dotată și cu o centrală pentru încălzire, care, după spusele martorilor, citați de Digi24, ar fi fost defectă, oaspeții cazați la mansardă fiind nevoiți să se

încălzească la reșouri.

În ciuda acestor aspecte, proprietarii cereau bani frumoși pe cazare, prețurile pentru camerele de tip single pornind de la 350 de lei și pentru o cameră dublă de la 400 de lei.

În plus, în incinta pensiunii accesul la internet și semnalul GSM erau foarte slabe, iar televizoarele lipseau din fiecare cameră. Explicația patronilor pentru lipsa acestor dotări consta în stabilirea unei conexiuni cât mai profunde între oameni și mediul înconjurător.

Citește și: Prima reacție a proprietarilor ”„Ferma Dacilor”” în urma incendiului în care au pierit șapte persoane: ”N-am fost pregătiți în vreun fel” Detalii cutremurătoare ies la iveală

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

„Ferma Dacilor” nu era pregătită pentru un posibil incendiu

Pe lângă faptul că lipseau dotările de bază, unitatea turistică nu avea nici măcar autorizație de securitate la incendiu.

Deși la ultima inspecție, care a avut loc în 2019, au fost identificate multiple nereguli, pensiunea a continuat să funcționeze, viețile turiștilor care i-au călcat pragul fiind puse într-un real pericol.

La câțiva ani distanță se pare că inevitabilul s-a produs, „Ferma Dacilor” arzând din temelii, tocmai din cauza problemelor pentru care nu au fost luate măsuri.

Flăcările devastatoare, care au izbucnit în noaptea dintre 25 și 26 decembrie, au lăsat numai scrum în urmă, dar și multă durere, întrucât 8 persoane și-au pierdut viețile în urma acestei tragedii.

Printre cei morți se numără: Lucian Ene (un apropiat al proprietarului Cornel Dinicu) și doi dintre copiii lui; băiatul lui Cornel Dinicu împreună cu doi prieteni de ai săi, în vârstă de 22 de ani (Anca Gavrilă și Andrei Nițescu); Adrian Marinescu și Vlad Băiceanu, în vârstă de 21 de ani. Acesta din urmă era băiatul generalului Petru Băiceanu, șef al Direcției de Informații a Armatei.

Citește și: Trei sportivi de la Steaua, o handbalistă şi un fiu de general, printre victimele incendiului de la ”„Ferma Dacilor””. Apropiații fac mărturii sfâșietoare

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.