Un stat a aprobat, pentru prima dată, vaccinul eficient împotriva COVID-19 și Omicron! Un pas în față spre vindecare

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 15 mai 2023, 02:35

Marea Britanie, prima țară care a aprobat un vaccin împotriva COVID-19 la sfârșitul anului 2020, a dat acum, de asemenea, undă verde unui vaccin adaptat la o variantă care vizează atât COVID-19, cât și Omicron, potrivit Reuters.

Autoritatea britanică de reglementare a medicamentelor (MHRA) a acordat luni aprobarea condiționată pentru așa-numitul vaccin bivalent realizat de compania farmaceutică americană Moderna (MRNA.O) ca vaccin de rapel pentru adulți.

Marea Britanie a aprobat vaccinul eficient pentru COVID-19 și Omicron

Câteva ore mai târziu, Comitetul comun pentru vaccinare și imunizare (JCVI) al țării a recomandat ca tuturor adulților din Regatul Unit să li se ofere rapeluri în această toamnă.

Decizia MHRA cu privire la Moderna s-a bazat pe datele studiilor clinice care au arătat că rapelul a declanșat „un răspuns imunitar puternic” atât împotriva Omicron (BA.1), cât și împotriva virusului original, a precizat MHRA.

În timp ce vaccinurile COVID-19 existente continuă să ofere o bună protecție împotriva spitalizării și a deceselor, eficacitatea vaccinului a fost afectată pe măsură ce virusul a evoluat.

Citeste si: Bilanț coronavirus luni, 15 august 2022. A crescut semnificativ numărul pacienților din spitale. Câte cazuri noi au fost raportate în ultimele 24 de ore

„Prima generație de vaccinuri COVID-19 utilizate în Marea Britanie continuă să ofere o protecție importantă împotriva bolii și să salveze vieți”, a declarat June Raine, director executiv al MHRA.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Ceea ce ne oferă acest vaccin bivalent este o unealtă ascuțită în arsenalul nostru pentru a ne ajuta să ne protejăm împotriva acestei boli pe măsură ce virusul continuă să evolueze”, a continuat aceasta.

Un vaccin exclusiv anti Omicron ar putea fi lansat în șase luni

Oficialii Agenției Europene pentru Medicamente (EMA) se așteaptă ca vaccinurile adaptate la varianta COVID să fie aprobate în Uniunea Europeană până în septembrie și au semnalat că autoritatea de reglementare este deschisă la utilizarea vaccinurilor care vizează varianta mai veche BA.1

în această toamnă, având în vedere că cele care vizează în mod specific subvariantele mai noi sunt mai în urmă în dezvoltarea clinică.

În schimb, Food and Drug Administration (FDA) din Statele Unite a declarat că va căuta să includă în mod specific noile variante BA.4 și BA.5 ale Omicron în orice vaccinuri noi utilizate pe plan intern.

Citeste si: Vaccinul dezvoltat de Pfizei/BioNTech împotriva subvariantelor Omicron ar putea fi aprobat peste câteva săptămâni

Luni, șeful Serum Institute of India- care produce vaccinul COVID-19 de la AstraZeneca sub denumirea comercială Covishield- a declarat că se așteaptă ca în șase luni să existe în țară un vaccin specific Omicron, a relatat NDTV.

Pfizer Inc. (PFE.N) și BioNTech (22UAy.DE) au testat, de asemenea, versiuni ale vaccinului lor cu ARNm modificat pentru a combate variantele Omicron.

Între timp, Sanofi (SASY.PA)

și partenerul GSK (GSK.L) lucrează la un vaccin pe bază de proteine care vizează subvarianta Beta, care a dominat pentru o perioadă de timp anul trecut.

 


Se încing spiritele în ”Casa iubirii”. În ediția de vineri, 26 iulie, Gagea a răbufnit la adresa Alexandrei, în timp ce Patrick a luat o decizie în privința acesteia.