Un suporter român a fost înjunghiat după meciul România-Belgia la Euro 2024. Mai multe persoane au fost arestate

Autor: Diana Bostan

Incidente între fani la meciul România-Belgia

Sursa: Sport.ro

Conflicte între fanii români și belgieni după victoria ”Diavolilor Roșii” de la Euro 2024. Mai multe altercații au avut loc în afara stadionului din Koln, dar și în Belgia, acolo unde un român a fost înjunghiat.

Un român a fost înjunghiat după meciul România-Belgia. Incidentul s-ar fi petrecut într-un oraș din Belgia, acolo unde tânărul în vârstă de 22 de ani este stabilit alături de familia sa.

Incidente între fani după meciul România-Belgia

În ciuda atmosferei electrizante de pe stadionul din Koln, evenimentele din afara arenei au fost marcate de tensiuni și incidente neplăcute.

Suporterii români au intrat în conflict cu fanii belgieni în timpul meciului, iar autoritățile au intervenit rapid pentru a restabili ordinea. Mai mulți fani au fost reținuți, iar mai multe persoane au avut nevoie de asistență medicală în urma incidentelor, notează sport.ro.

Citește și: Cum a fost surprins Radu Drăgușin după înfrângerea cu Belgia de la Euro 2024. Mai mulți suporteri ai României au asistat la întregul moment

Potrivit nieuwsblad.be și preluat de sursa menționată anterior, au avut loc incidente violente și în orașul Rijkevorsel în timpul și după meciul de fotbal. După ce o familie de români care locuiesc în Belgia s-au dus să urmărească meciul într-un local din centrul orașului, au fost urmăriți de un grup de fani belgieni pe drumul spre casă. Conflictul care a urmat s-a soldat cu rănirea unui tânăr român în vârstă de 22 de ani, care a fost înjunghiat în picior și a necesitat intervenția de urgență a personalului medical.

La fața locului au ajuns și polițiștii, asta după ce locuitorii din zonă au raportat mai multe zgomote asemănătoare unor împușcături. Autoritățile belgiene au confirmat incidentul și faptul că au găsit un pistol și un cuțit.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Între cele două grupuri s-a iscat un conflict, iar lucrurile au degenerat.

O persoană de naționalitate română a suferit răni minore după ce a fost înjunghiat cu un cuțit.  Cinci persoane au fost arestate și urmează să fie supuse interogatoriului. În apropiere de locul unde s-a petrecut incidentul au fost găsite un cuțit și un pistol. Armele nu s-au aflat în posesia celor cinci persoane arestate. Mai sunt încă multe necunoscute care trebuie investigate ”,  au
transmis autoritățile, potrivit sursei menționate anterior și preluat de sport.ro.

România păstrează șanse pentru calificarea în optimile de finală

Deși a pierdut contra Belgiei, România păstrează șanse bune de calificare în optimile de finală. Cu un meci rămas de disputat, împotriva Slovaciei, și având deja trei puncte în cont, echipa națională are un avantaj considerabil în lupta pentru locurile de calificare. Belgia și Ucraina sunt celelalte echipe din grupă care concurează pentru primele locuri, iar meciul lor din ultima rundă va influența decisiv calculele pentru România.

Citește și: Echipa națională a României a plecat vineri dimineață spre Koln pentru a înfrunta Belgia la EURO 2024, iar suporterii vor defila într-o paradă înainte de meci

Potrivit calculelor făcute de  digisport.ro, pentru a se asigura de locul în optimi, România trebuie să evite înfrângerea în meciul cu Slovacia. Cu un punct adăugat celor deja obținute, România ar avea patru puncte în total, ceea ce, în majoritatea scenariilor, ar fi suficient pentru a fi printre primele trei echipe din grupa lor.

Avantajul în fața Ucrainei în caz de egalitate de puncte ar fi un atu important în această situație.

În cazul în care România pierde împotriva Slovaciei, șansele de a avansa în optimi depind de rezultatul meciului Belgia- Ucraina și de evoluția celorlalte grupe. O victorie a Belgiei împotriva Ucrainei ar pune presiune suplimentară pe România, iar diferența de goluri din meciul cu Slovacia ar deveni un factor crucial în determinarea locului ocupat în grupă și, implicit, a șanselor de a merge mai departe în competiție.