Un tânăr de 19 ani și-a găsit sfârșitul în lacul Colibița. Se afla cu prietenii la scăldat când s-a dezechilibrat și a căzut de pe ponton

Autor: Diana Bostan

Un tânăr în vârstă de 19 ani s-a înecat în lacul Colibița.

Sursa: ISU Bistrția-Năsăud

Un tânăr de 19 ani s-a înecat joi, 15 august, în lacul Colibiţa din județul Bistrița-Năsăud. Tânărul ar fi alunecat și a căzut de pe ponton.

În ziua de Sf. Maria, un băiat de 19 ani și-a pierdut viața după ce a căzut în Lacul Colibiţa, în județul Bistrița-Năsăud. Incidentul a avut loc în timp ce tânărul se afla cu prietenii pe malul lacului.

Citește și: Un băiat de 13 ani s-a înecat în râul Buzău. Operațiunea de recuperare a durat mai bine de patru ore

Tânărul în vârstă de 19 ani ar fi alunecat de pe ponton

Într-un moment de neatenție, băiatul a căzut de pe ponton în apă. Curenții puternici l-au tras rapid în larg, iar eforturile prietenilor săi de a-l recupera au fost zadarnice, notează observatornews.ro.

Citește și: Și-a dat viața pentru a salva o fetiță de la înec: „Pe ea a salvat-o, dar el nu a mai ieșit” Bărbatul căutat în largul Mării Negre ar fi chiar tatăl fetiţei

Alarmați, aceștia au apelat de urgență la 112, solicitând intervenția echipei de salvare. Pompierii au ajuns prompt la locul incidentului cu o barcă de salvare. După aproximativ cinci minute, scafandrii au reușit să aducă tânărul la mal, dar, din păcate, manevrele de resuscitare efectuate de echipa de salvatori nu au avut succes. 

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: VIDEO Alin Oprea, despre durerea de a crește fără tată. Cât de tristă a fost copilăria artistului? „Eram mândru de rolul de tată care mi se dădea mie.”

„Din păcate, organismul tânărului nu a răspuns manevrelor protocolului de resuscitare, medicul fiind nevoit să-i declare decesul la locul solicitării.”, a fost mesajul transmis de ISU Bistrița-Năsăud.

În urmă cu câteva zile, un alt băiat s-a înecat în râul Buzău

Un incident tragic a avut loc luni seara în județul Buzău, unde un copil de doar 13 ani s-a înecat în râul Buzău, în apropierea localității Mărăcineni.

Băiatul, care se afla la scăldat, a fost dat dispărut în jurul orei 20:00, moment în care au fost alertate autoritățile.

Citește și: Destin tragic pentru o familie aflată la scăldat. Mama s-a înecat în apele râului Timiș, în timp ce cele două fiice au fost salvate în ultima clipă

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Buzău, echipajele de intervenție s-au deplasat de urgență la locul incidentului cu mai multe autospeciale și ambarcațiuni.

La operațiunea de căutare au participat 12 subofițeri și un ofițer, utilizând două autospeciale de primă intervenție și comandă, două ambarcațiuni specializate pentru intervenții pe apă, o autospecială de stingere dotată cu echipamente diverse și o ambulanță SMURD.

Eforturile echipelor de salvare au fost intense și au durat aproximativ patru ore. Pompierii au încercat să-l localizeze pe copil în apele râului, folosind atât ambarcațiunile, cât și alte echipamente specifice pentru a cerceta fundul râului și malurile acestuia.

După ore de căutări sub o presiune crescândă din cauza pericolului iminent pentru viața copilului, acesta a fost în cele din urmă găsit, însă în stare de inconștiență.