Un tânăr de 32 de ani din Iași a murit după ce a muncit în soare. Temperatura corpului său urcase la 43 grade Celsius

Autor: Andrei Costanda

Expunerea la soare în timpul temperaturile extreme poate conduce la deces

Sursa: PixaBay

Un bărbat de 32 de ani din județul Iași și-a pierdut viața din cauza hipertermiei, după ce a lucrat în aer liber sub temperaturi extrem de ridicate.

Un bărbat de 32 de ani din localitatea Prigoreni, județul Iași, a murit marți noaptea, după ce a suferit o hipertermie severă în urma expunerii prelungite la soare. Acesta a fost transportat de urgență la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași, dar eforturile medicilor de a-l salva au fost în zadar.

Tânărul de 32 de ani a murit după ce a muncit în soare

Tragedia a avut loc în contextul unui val de căldură extremă care a afectat județul Iași, aflat sub cod roșu de caniculă. Marți, temperaturile în zonă au atins un maxim de 40 de grade Celsius, condiții care au pus la grea încercare sănătatea locuitorilor.

Potrivit declarațiilor medicului Diana Cimpoeșu, coordonator al UPU SMURD Iași, bărbatul a fost găsit într-o stare critică și adus de urgență la spital în noaptea de marți spre miercuri.

La momentul sosirii la Unitatea Primiri Urgențe (UPU), temperatura corpului său era de 43,3 grade Celsius, un nivel extrem de periculos care i-a provocat intrarea în comă.

„Am avut două cazuri de hipertermie azi noapte. Din păcate, primul pacient, cu 43,3 grade, a decedat, în ciuda eforturilor de răcire şi terapiei în UPU. Ambii au muncit pe afară. Primul a fost găsit pe o bancă afară, iar al doilea căzut în casă”, a explicat Diana Cimpoeșu, citată de news.ro.

Citește și: Soțul Marinei Gavril, dentista găsită moartă în propriul cabinet, este unul dintre suspecți. Ce au descoperit anchetatorii

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Gheorghe Turda vorbește despre folclorul din zilele noastre. „Sunt singurul artist în materie de muzică populară și clasică având grad de general în rezervă.”

Citește și: Motivul pentru care dentista găsită moartă în propriul cabinet din Brăila voia să-și cumpere un pistol. Femeia în vârstă de 41 de ani ar fi primit mai multe amenințări cu moartea

Un alt bărbat de 74 de ani a fost transportat în comă la spital

În aceeași noapte, un alt bărbat, în vârstă de 74 de ani, din localitatea Lețcani, a fost adus la spital în stare de comă, tot din cauza expunerii la soare.

Acesta prezenta o temperatură corporală de 41,9 grade Celsius și a fost ulterior transferat la Spitalul de Neurochirurgie din Iași pentru tratament specializat.

Ambele cazuri subliniază pericolul extrem pe care îl reprezintă canicula pentru sănătatea umană, în special pentru persoanele care desfășoară activități fizice intense în aer liber. Valul de căldură care a lovit județul Iași a determinat autoritățile să emită avertismente și să mențină codul roșu de caniculă pentru mai multe zile.

Meteorologii au anunțat că valul de căldură se va restrânge către sud-estul țării începând de joi, însă până atunci, locuitorii din zonele afectate sunt sfătuiți să evite expunerea prelungită la soare, să se hidrateze corespunzător și să ia toate măsurile necesare pentru a se proteja de efectele nocive ale temperaturilor extreme.

 


În ediția de vineri, Patrick și Bianca au avut parte de o întâlnire în Camera Roșie, unde au discutat despre Virginia, iar Giuly a izbucnit în lacrimi amare.