Un tânăr de doar 19 ani a fost sfâșiat de un urs în Harghita. Băiatul se afla pe pășune, alături de familia sa, pentru a coborî animalele în sat și a reușit să scape din ghearele sale cu ajutorul familiei.
Un tânăr de doar 19 ani a fost sfâșiat de un urs în Harghita
În timp ce băiatul se lupta pentru a rămâne în viață, familia tânărului l-a speriat pe urs cu ajutorul unui tractor, dar acesta a suferit mai multe răni la nivelul pieptului, la nivelul brațelor, dar și
În tot acest timp, președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, susține că mafia urșilor este susținută prin intermediul resurselor și a fondurilor.
„Suprapopularea în cazul ursului brun carpatin nu este o poveste! Cine nu crede să vină în judeţul Harghita şi să constate cu ce pericole se confruntă oamenii!
Din păcate acelaşi urs care a mai atacat în trecut în satul Văleni, comuna Feliceni, azi şi-a ales o nouă victimă, un tânăr de 19 ani care împreună cu familia aduna turma să o pună la adăpost. Cât timp mafia ursului există şi este alimentată, suntem cu mâinile legate!
Citeste si: Cine este fata care a murit călcată de tramvai. Aceasta urma să împlinească 23 de ani în curând
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi
Ar trebui să luăm exemplu de la alte ţări unde banii din fondurile europene sunt destinaţi special pentru această cauză. Există o mafie a urşilor, susţinută cu fonduri şi resurse, şi până acest lucru există nu se poate face nimic.
În anul 2021, aproximativ 40 de oameni au fost atacați de urși
Făcând abstracție de Rusia siberiană, România este țara din Europa care găzduiește cei mai mulți urși. La finalul anului trecut, se estima că numărul urșilor din România a ajuns la 4.000.
Din cauza tăierilor pădurilor, teritoriile urșilor au fost diminuate considerabil, iar lipsa de hrană a contribuit și ea la schimbarea comportamentului animalelor sălbatice. Mai mult decât atât, urșii au început să vină în civilizație, deoarece s-au obișnuit ca turiștii să le dea mâncare, dar și să caute prin gunoaie hrană.
„Este nevoie de un management activ al populațiilor de urs, care să țină populația de urs la nivel optim, în raport cu capacitatea de suport a habitatelor naturale. Altfel, aceste populații cresc, bazate pe hrană artificială”, a transmis Constantin Tobescu, liderul Fordaq, conform oficialmedia.com.