Un tânăr motociclist din Argentina s-a stins din viață la vârsta de doar nouă ani. Accidentul fatal s-a petrecut în timpul sesiunii de antrenamente libere

Autor: Diana Bostan

Lorenzo Somaschini s-a stins din viață la vârsta de 9 ani

Sursa: Instagram: Lolosomaspro

Lorenzo Somaschini, un tânăr motociclist de doar 9 ani, și-a pierdut viața într-un tragic accident petrecut în cadrul Honda Junior Cup din Brazilia.

Un tânăr pilot de motociclism din Argentina, în vârstă de numai nouă ani, a decedat în urma rănilor severe suferite într-un accident petrecut în timpul unei sesiuni de antrenament la o competiție de juniori din Brazilia, informează BBC.

Lorenzo Somaschini s-a stins din viață la vârsta de nouă ani

Tânărul motociclist de doar 9 ani a fost implicat într-un accident grav în timpul antrenamentelor libere pentru Honda Junior Cup, unul dintre cele mai mari evenimente de curse pentru tineret din regiune.

Incidentul s-a petrecut vineri, pe pista Interlagos din Sao Paulo, notează BBC.

Citește și: Un motociclist și-a pierdut viața în urma unui accident din București. Greșeala martorilor l-a costat viața: „Tot ce nu trebuia făcut”

Originar din Rosario, Somaschini a fost transportat de urgență la Spitalul Albert Einstein din Sao Paulo, unde a decedat luni, conform organizatorilor evenimentului, SuperBike Brazil.

În ciuda eforturilor medicilor, tânărul pilot nu a putut fi salvat.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Oficialii evenimentului au declarat că Somaschini a primit imediat îngrijiri medicale la fața locului și a fost stabilizat inițial. Cu toate acestea, starea sa s-a înrăutățit sâmbătă, fiind transferat la terapie intensivă. „Echipa SuperBike Brazil este șocată de acest eveniment și își exprimă profunda tristețe față de familia și prietenii lui Lorenzo”, au spus organizatorii într-o declarație preluată de sursa menționată anterior.

Somaschini visa să-i calce pe urme pilotului spaniol Jorge Lorenzo

Cunoscut sub numele de Lolo, tânărul pilot avea numărul 99 pe motocicleta sa, în semn de omagiu pentru Jorge Lorenzo, de trei ori campion mondial MotoGP. Somaschini era un fan dedicat al sportivului spaniol și visa să-i calce pe urme în lumea motociclismului.

Citește și: Tragedie la Iași: Un motociclist de 33 de ani și-a pierdut  viața într-un tragic accident după ce a ieșit în decor

Jorge Lorenzo, acum retras din activitate, a postat un mesaj emoționant pe Instagram: „Inima mea se frânge pentru că eram idolul lui și purta numărul meu. Din păcate, motocicletele ne pot oferi totul, dar ne și pot lua totul în orice moment. O mare îmbrățișare familiei”, a scris Jorge Lorenzo, în secțiunea InstaStory.

Honda Junior Cup reprezintă o competiție dedicată tinerilor motocicliști cu vârste între 8 și 16 ani, oferindu-le acestora oportunitatea de a concura pe motociclete special modificate.

Aceste vehicule sunt echipate cu pedale și ghidon adaptate pentru a se potrivi nevoilor juniorilor, și sunt capabile să atingă viteze impresionante de până la 100 km/h. Competiția urmărește să promoveze abilitățile de pilotaj ale tinerilor și să le ofere o platformă sigură pentru a-și dezvolta talentul într-un mediu controlat și profesionist. Cu toate acestea, pentru micuțul Lolo, această competiție a reprezentat sfârșitul.