Un tânăr violent din București și-a agresat mama și bunica. Cele două femei au refuzat să emită ordine de protecție și examinarea medico-legală

Autor: Andrei Costanda

Polițiștii Secției 25 s-au deplasat rapid la fața locului și au discutat cu apelanta

Un tânăr de 25 de ani și-a agresat fizic mama și bunica în Sectorul 6 din București, însă cele două femei au refuzat emiterea unor ordine de protecție și examinarea medico-legală.

În seara zilei de 29 iunie, Poliția Capitalei a fost alertată de o femeie de 72 de ani, care a raportat că nepotul ei, în vârstă de 25 de ani, și-a agresat mama cu un obiect tăietor-înțepător.

Un bărbat din București și-a agresat mama și bunica

Polițiștii Secției 25 s-au deplasat rapid la fața locului, unde au discutat cu apelanta. Aceasta a relatat că și ea a fost lovită de nepot, fiind agresată cu pumnul la nivelul feței și al toracelui, potrivit unui comunicat al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București (DGPMB),

transmis duminică prin intermediul AGERPRES.

La fața locului, polițiștii au constatat starea de agresivitate a tânărului, care a amenințat că-și va face rău. Cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, tânărul a fost imobilizat și încătușat, apoi condus la sediul subunității. Ulterior, acesta a fost transportat la o unitate medicală pentru îngrijiri de specialitate.

Polițiștii nu au reușit inițial să localizeze persoana vătămată, însă ulterior au identificat-o pe o stradă din Sectorul 6 și au condus-o la sediul subunității.

Mama agresorului a refuzat ajutorul medical oferit de echipajul de prim-ajutor sosit la fața locului, cooperarea cu polițiștii, dar și emiterea unui ordin provizoriu de protecție.

Citește și: Sărbătoare cu cruce neagră în calendar ortodox la data de 1 iulie 2024: Se pomenesc ocrotitorii medicilor și ai celor bolnavi

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Tragedie pe Aerodromul Clinceni: Un parașutist de 42 de ani și-a pierdut viața după o aterizare nereușită

Autoritățile au deschis o anchetă pentru a stabili circumstanțele producerii incidentului

În cele din urmă, femeia a acceptat să fie transportată la spital pentru îngrijiri medicale. În timpul desfășurării activităților procedurale, a fost completat formularul de evaluare a riscului, care a indicat un risc iminent pentru cele două femei.

Cu toate acestea, atât mama, cât și bunica agresorului s-au opus emiterii unor ordine de protecție provizorii.

Procurorul de caz va iniția procedura de luare a măsurii internării medicale provizorii a tânărului, aceasta fiind o măsură nevoluntară. Cercetările în acest caz sunt continuate din oficiu de către Secția 25 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, pentru săvârșirea a două infracțiuni de violență în familie.

Incidentul subliniază dificultățile întâmpinate de autorități în gestionarea cazurilor de violență domestică, mai ales când victimele refuză să coopereze sau să accepte ajutorul oferit. Este un apel la conștientizarea importanței cooperării cu autoritățile și a acceptării măsurilor de protecție în astfel de situații critice.