Un TIR a fost grav avariat de o avalanșă de bolovani pe drumul dintre Drobeta-Turnu Severin şi Orşova! Șoferul a făcut atac de panică

Autor: Andrei Costanda

O avalanșă de bolovani s-a produs pe un drum din Mehedinți, lovind un TIR.

Sursa: Observator News

Ploile torențiale și furtunile violente din România au provocat inundații, avalanșe de pietre și pagube semnificative în mai multe județe, afectând infrastructura și siguranța cetățenilor.

România se confruntă cu furtuni și ploi torențiale care au provocat distrugeri semnificative în mai multe regiuni ale țării. În ultimele zile, 14 județe au fost sub avertizare de vijelii, grindină și precipitații de trei ori mai mari decât valorile normale. În vestul țării, ploile au fost echivalente cu o lună întreagă de precipitații, însoțite de tunete, fulgere și grindină.

Șoferul de TIR: „Eram în trafic când au început să cadă pietre. Am reușit doar să frânez”

Un incident dramatic a avut loc pe drumul dintre Drobeta-Turnu Severin și Orșova, unde ploile abundente au declanșat o avalanșă de pietre care a lovit un camion TIR. Bolovanii au căzut de pe versanți, blocând șoseaua și provocând un atac de panică șoferului camionului. Acesta a reușit să evite o tragedie, oprind vehiculul în ultimul moment și prevenind un accident grav.

„Eram în trafic când au început să cadă pietre.

Am reușit doar să frânez și să evit să trag stânga, unde ar fi fost pericol pentru ceilalți participanți la trafic. Dacă făceam asta, ar fi ieșit o altă nenorocire”
, a declarat șoferul camionului, încă vizibil afectat de incident.

În Bihor, străzile au fost inundate, iar mașinile au înaintat cu dificultate prin apele revărsate. Imaginile surprinse de locuitori arată mașini aproape înghițite de ape, într-un peisaj dezolant.

Situația a fost similară și în alte zone ale țării, unde sistemele de canalizare au fost depășite de cantitățile mari de apă.

La Turnu Măgurele, canalizarea nu a putut face față volumului imens de apă, provocând inundații semnificative. Localnicii au trimis imagini cu străzi transformate în râuri, în timp ce autoritățile se străduiesc să gestioneze criza.

Citește și: Meteorologii ANM anunță încălzire bruscă și fenomene extreme în perioada 27 mai- 24 iunie 2024

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

Citește și: Un polițist a acoperit un șofer prins beat la volan! Scandal de proporții în cadrul Poliției din județul Sibiu

Inundații și precipitații abundente în România

În Caraș-Severin și Mureș, precipitațiile au depășit de trei ori media lunii mai, provocând pagube și dificultăți pentru locuitori. Situația este departe de a se ameliora, meteorologii avertizând că ploile abundente vor continua în zilele următoare, afectând în special jumătatea de vest a țării.

„Aversele însoțite de tunete, fulgere și grindină vor continua să afecteze vestul țării, unde există deja pericol de inundații pe majoritatea râurilor. În weekend, furtunile se vor intensifica în zonele montane și submontane”, a declarat Simona Căpșună, meteorolog.

În contextul acestor condiții meteo extreme, un ciclon periculos care a afectat și România s-a deplasat acum spre Germania, Polonia și Serbia.

Localnicii din aceste țări au primit avertizări cod roșu și portocaliu de furtună, pregătindu-se pentru condiții severe de vreme.

România rămâne în alertă, autoritățile monitorizând îndeaproape situația și intervenind acolo unde este necesar. Cetățenii sunt sfătuiți să fie vigilenți și să evite deplasările în zonele afectate de inundații și alunecări de teren.