Un tren cu 48 de pasageri a fost cuprins de flăcări - Călătorii au sărit pe geam pentru a se salva - Cel puțin 20 de răniți - Video

Author: Alina Petre
Actualizat: 17 mai 2023, 02:30

Tren cuprins de flăcări

Sursa: Captură video

Au fost momente îngrozitoare într-un tren plin cu călători. Locomotiva a luat foc, iar călătorii au sărit pe geam pentru a scăpa din calea flăcărilor. Cel puțin 20 de persoane au fost rănite.

Momente de panică într-un tren plin cu călători. Locomotiva a trecut într-o zonă în care era incendiu puternic de vegetație. Flăcările au curprins și trenul, iar călătorii s-au speriat și au sărit pe geam.

Aproximativ 20 de pasageri au suferit arsuri, trei dintre ei se află în stare gravă, după ce au sărit dintr-un tren când acesta a fost cuprins de un incendiu de vegetație. 

Incidentul s-a petrecut în apropiere de Castellón, în nord-estul Spaniei.

Citeste si: Accident înfiorător- 20 de persoane arse de vii, după ce un autobuz s-a ciocnit cu o cisternă- Detalii șocante

Călătorii au sărit pe geam pentru a se salva

Mecanicul trenului a văzut că incendiul se extinde și a încercat să schimbe traseul trenului, moment în care o serie de pasageri, temându-se că trenul va fi mistuit de incendiu, au intrat în panică și au spart geamurile și au sărit din tren pentru

a se salva.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Doi dintre răniți au fost transportați la spital cu elicopterul, în timp ce alții, printre care și un copil de  10 ani, au fost duși cu ambulațele la spitalele din apropiere.

În tren se aflau 48 de călători

Trenul, cu 48 de pasageri la bord, s-a oprit și înainte ca șoferul să reușească să se îndepărteze de incendiu, mai mulți pasageri au spart geamurile și au scăpat pe șine.

„Odată ce au văzut că sunt înconjurați de foc, s-au întors în tren și câțiva dintre ei au suferit arsuri”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei feroviare spaniole Renfe, potrivit theguardian.com.

Incendiile de vegetație fac ravagii în Spania

Președintele Valencian, Ximo Puig, a declarat că peste 1.000 de persoane au fost evacuate din casele lor, deoarece vânturile puternice au extins flăcările în Bejís, Valencia.

Printre victime se numără și doi pompieri care au suferit arsuri în timp ce luptau cu focul.

Valencia este cea mai recentă regiune care s-a confruntat cu incendii de vegetație severe în timpul valului de căldură prelungit din Spania, care a distrus zeci de mii de acri de pădure.

Incendiul de la Bejís a distrus deja 800 de hectare (1.900 de acri), în timp ce în altă parte a provinciei, un incendiu din Vall d'Ebo continuă să scape de sub control după distrugerea a 11.000

de hectare de pădure.

Citeste si: Un pod s-a prăbușit, iar două mașini au căzut în apă- Unde s-a pretrecut incidentul