Un tren de marfă plin cu mașini a deraiat luni în stația Roșiori de Nord

Author: Cristina Mocanu
Actualizat: 13 dec 2023, 02:25

Luni dimineață, un tren marfar, plin cu mașini, a deraiat în stația Roșiori de Nord în jurul orei 4:00 dimineața.

Sursa: https://pixabay.com/

Un tren a deraiat luni, 13 martie, în stația Roșiori.

Luni dimineață, un tren marfar, plin cu mașini, a deraiat în stația Roșiori de Nord în jurul orei 4:00 dimineața.

Un tren marfar a deraiat luni

Luni, 13 martie, în jurul orei 4:00 dimineața, două vagoane din compunerea unui tren privat de marfă încărcat cu autoturisme au deraiat luni de dimineață, în jurul orei 4:00, la intrare în stația Roșiori Nord, iar unul s-a răsturnat.

Citește și: Pensie 2023: Câți bani vor primi românii la pensie dacă nu au muncit nici măcar o zi în viața lor?

Reprezentanții CFR au declarat că: „În prezent, traficul de călători se desfășoară pe celelalte linii din stație, măsură care va fi menținută până la repunerea pe șină a vagoanelor de marfa deraiate. Personalul feroviar de specialitate al SRCF Craiova va asigura tot suportul tehnic necesar operatorului de marfă, astfel încât operațiunile de repunere pe șină a vagoanelor deraiate să se desfășoare în condiții de siguranţă şi să fie finalizate

în cel mai scurt timp”.

De asemenea, CFR Călători anunță, printr-un comunicat postat pe site, că circulația trenurilor se desfășoară cu dificultate în zona Roșiori Nord din cauza acestei deraieri, iar din primele informații trei pasageri din trenul IR 1822 Arad – București Nord, aflat în spatele trenului de marfă deraiat, în momentul frânării de urgenţă a trenului s-au lovit, aceștia fiind preluați de echipajele medicale pentru acordarea de îngrijiri.

Restul pasagerilor au fost preluați de către trenul IR 79 Budapesta – București Nord, precizează CFR Călători.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

În comunicatul CFR Călători se mai precizează că: „Până la restabilirea circulației în condiții normale, sunt posibile şi alte întârzieri în circulația trenurilor de călători. Programul de circulație în zona afectată se va desfășura în continuare în funcție de măsurile operative stabilite şi dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA, CFR Călători aplicând întocmai instrucțiunile acestuia”.

Pentru stabilirea cauzelor care au dus la producerea deraierii, AGIFER, printr o comisie de specialiști, va ancheta acest incident.

Care sunt facilitățile pe care călătorii CFR le pot avea la achiziția online a biletelor

CFR Călători a pregătit o nouă facilitate la achiziția online a biletelor de tren, pasagerii putând să-și aleagă locul și vagonul în care vor călători.

Astfel că, pasagerii care își vor achiziționa biletele online, vor avea de acum opțiunea de a-și alege locul în vagonul cu care vor călători, disponibilă cu cel puțin 24 de ore înainte de plecarea trenului. O facilitate extrem de utilă, mai ales pentru cei care vor să lucreze pe laptop în timpul călătoriei cu trenul, pe planul vagonului fiind evidențiate măsuțele dintre scaune.

Citește și: Apartamentele din clădirile cu bulină roșie nu vor mai putea fi închiriate. Legea a ajuns în Parlament

După ce ați instalat aplicația CFR Călători bilete online, selectați limba română și vă apare o fereastră în care puteți selecta stația de plecare până la destinația dorită, în data la care doriți să efectuați călătoria. Opțiunile sunt oferite atât pentru trafic intern, cât și pentru traficul internațional. După ce ați selectat trenul și clasa I sau II, va apare o altă fereastră cu „locurile disponibile” atât pentru clasa I, cât și pentru clasa a II-a. Opțiunea de achiziție este atât pentru „dus”, cât și pentru „dus-întors”. Selectați „loc pe scaun” în noua fereastră care vă apare pe ecran, apoi pentru câte persoane vreți să cumpărați biletul și dacă din acestea fac parte câți adulți, câți copii, dacă este vreunul elev sau student, dar și dacă aveți un câine cu dvs și dacă aveți biciclete. În noua fereastră care apare vi se amintește ce număr are trenul și puteți selecta locurile în vagon. Apăsați butonul „Continuați” și va apărea o nouă fereastră cu numărul de pasageri, numărul trenului, ora de la care pleacă din stație și când ajunge, clasa cu care călătoriți, numărul vagonului, numărul locurilor pe care le-ați selectat și prețul pe care trebuie să îl plătiți. La final, apăsați „continuă” și vi se cere să scrieți adresa de mail pentru validarea contului (dacă nu aveți cont, sunteți ajutați în fereastra următoare să vi-l faceți) și apoi plătiți.

Sură: economica.net