Un turist polonez a murit, după ce a fost surprins de o avalanșă aproape de Pasul Prislop. Alți doi turiști abia au fost salvați

Author: Andreea Buinoschi

Turiștii polonezi se aflau în România de câteva zile, fiind cazați în Maramureș

Sursa: Observatornews.ro

O avalanșă care s-a produs în apropiere de Pasul Prislop a dus la moartea unui turist polonez. El și alți doi turiști din aceeași țară se aflau pe munte în momentul nepotrivit.

Trei turiști polonezi se plimbau cu snowmobilul aproape de Pasul Prislop, iar unul dintre ei, din nefericire, și-a pierdut viața. O misiune contracronometru a avut loc pentru salvarea celorlalți doi.

Un turist polonez a murit în urma unei avalanșe, aproape de Pasul Prislop

Conform specialiștilor, avalanșele se pot produce pe orice munte din țară, motiv pentru care, turiștii trebuie să fie extrem de atenți și să respecte traseele marcate, fără nicio excepție.

Turiștii polonezi se aflau în România de câteva zile, fiind cazați în Maramureș. Aceștia au vrut să se bucure de frumusețile și de zăpada zonei Fântâna Stanchii, în apropiere de Pasul Prislop. Aceștia au închiriat motociclete șenilate și snowmobile și au plecat să se plimbe spre o zonă pustie.

Când erau aproape de pârtia olimpică, o avalanșă a luat naștere pe unul dintre versanții opuși și nu au mai avut nicio șansă să scape.

Aceștia au fost îngropați sub zăpadă și unul dintre ei și-a pierdut viața.

Citește și: „Mami, o să fii tristă când nu o să mai fiu cu tine?”. Cine este Ioana, fata de doar opt ani care se luptă cu cancerul de patru

Ceilalți doi polonezi abia au reușit să iasă de sub zăpadă și au sunat la 112. O mobilizare de forțe a început imediat, iar salvamontiștii din Borșa, împreună cu pompierii din Vișeu au plecat în căutarea lor.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Traseul pe care turiștii au mers a fost surprins din aer, cu ajutorul urmelor lăsate de șenilate.

O avalanșă a făcut praf o cabană din Munții Făgărași

La începutul acestei luni, zeci de oameni au rămas blocați într-o cabană, din Munții Făgărași, după ce o avalanșă a făcut praf unitatea de cazare.

Avalanșa a avut loc, potrivit Avalanșe Carpați, pe o porțiune joasă, care coboară dinspre Cota 2000. În urma celor întâmplate, mai multe mașini au fost avariate, iar avalanșa a pătruns inclusiv în cabană.  Turiștii care se aflau la cabană s-au ales și cu o amendă pe măsură, care s-a aplicat celor care au urcat cu mașina până acolo. Drumul către cabană era închis încă din luna noiembrie din cauza pericolelor de acest gen.

75 de persoane se aflau în cabană în acel moment și au decis să sune la 112 abia după ce a doua avalanșă a lovit pensiunea. Toți au scăpat ca prin minune, dar pagubele materiale sunt pe măsură.

Citește și: Rezultatul expertizei accidentului de la Petroșani. Cu ce viteză circula șoferul care a lovit șase copii pe trecerea de pietoni

Cei care au urcat cu mașina până la cabană au permisul suspendat pe o perioadă de 60 de zile și au avut de achitat și o amendă în valoare de 1.160 de le.

 


Episodul 24 al serialului turcesc “Vinovați de iubire” este difuzat la Kanal D joi, 4 iulie 2024. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.