Un turist polonez a murit in Muntii Fagaras dupa ce si-a salvat un prieten care ramasese captiv intre stanci!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 24 sep 2020, 20:55

Salvamontistii s-au chinuit 7 ore ca sa-l scoata din prapastie. Cei patru turisti straini, doua femei si doi barbati au vrut sa faca canioning pe Valea lui Stan in ciuda avertizarii de cod galben de viituri.

Cu toate ca erau echipati corespunzator cu costume de neopren, cei patru turisti au avut ghinion. Unul dintre ei, un barbat de 23 de ani a alunecat si a ramas blocat deasupra unei cascade. In acel moment, colegul sau, de 45 de ani a coborat sa-l salveze. A reusit sa-l ajute, insa un suvoi de apa l-a aruncat pe salvator pe stanci. Acesta a murit pe loc. Primul care le-a sarit in ajutor celor patru turisti a fost un barbat care i-a  condus pana la poalele muntelui.

Acesta i-a asteptat sa se intoarca si cand a vazut ca nu apar, a mers intr-un suflet dupa ei, inainte, insa, a sunat   la 112.

Jandarmii si salvamontistii au reusit sa aduca  trupul  turistului la poalele muntelui  dupa o actiune care a durat sapte ore.
Cei  patru turisti, trei israelieni si un polonez, s-au cunoscut pe internet. S-au imprietenit  datorita  pasiunii lor  pentru  trasee montane.

Asa au decis sa vina in Romania, in muntii Fagaras, pe Valea lui Stan. Din pacate, aventura lor s-a incheiat  tragic. Trupul neinsufletit al polonezului a fost transportat la morga  pentru necropsie, in timp ce prietenii lui au scapat fara nicio zgarietura.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 

Taguri: