Un virus letal a fost descoperit pentru prima dată în vestul Africii. O persoană infectată a murit

Autor: Marina Ionescu
Actualizat: 29 iul 2022, 09:55
Virus letal, descoperit în Africa.
Sursa: PixaBay

Autoritățile sanitare din Guineea au confirmat decesul unei persoane din cauza virusului Marburg, depistat în Guineea, o rudă mai puţin letală a virusului Ebola.

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că virusul Marburg se manifestă cu febră hemoragică foarte infecțioasă, asemănătoare cu Ebola, dureri de cap, vărsături de sânge, dureri musculare și sângerări.

Citeste si: Noi restricţii în Bucureşti! Ce reguli intră în vigoare? Anunțul făcut de prefectul Capitalei

Virus letal, descoperit în Africa

Au fost înregistrate 12 focare majore de Marburg începând cu anul 1967, cele mai multe în sudul și estul Africii, potrivit The Guardian.

Săptămâna trecută a fost descoperi cazul din Guineea, la numai două luni după ce țara a fost declarată liberă de Ebola.

Inițial, pacientul a cerut tratament la o clinică locală, însă starea sa de sănătate s-a deteriorat rapid. În cele din urmă acesta a murit, a transmis OMS.

Citeste si: Israelul impune noi restricții anti-Covid din cauza numărului crescut de cazuri cu varianta Delta

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Experți ai laboratorului național de febră hemoragică din Guineea și de la Institutul Pasteur din Senegal au confirmat ulterior că pacientul era infectat cu virusul Marburg, potrivit RTV.

„Potențialul de răspândire a virusului Marburg pe arii extinse, înseamnă că trebuie să-l oprim rapid. Lucrăm cu autoritățile sanitare pentru a introduce rapid măsuri, bazate pe experiența anterioară a Guineei în cazul virusului Ebola, care se transmite într-un mod similar”, a declarat Matshidiso Moeti, directorul regional al OMS pentru Africa.

Cazurile de infectare cu Marburg și cazurile de Ebola din acest an au fost depistate în districtul Gueckedou din Guineea, aproape de granița cu Liberia și Coasta de Fildeș.

"Primele cazuri de epidemie Ebola din 2014-2016, cea mai gravă din istorie, au fost, de asemenea, înregistrate în această regiune forestieră a sud-estului Guineei.

Citeste si: Lovitură pentru persoanele vaccinate! Ce se poate întâmpla chiar și după vaccin

Rata de deces în cazul virusului Marburg a variat între 24% la 88% în epidemiile anterioare, în funcție de tulpina virusului și de modul în care au fost gestionate infectările, a transmis OMS.

Epidemiile de Marburg pornesc atunci când un animal infectat, cum ar fi o maimuță sau un liliac, transmite virusul la om. Virusul se răspândește apoi de la om la om prin contactul cu fluidele corporale ale unei persoane infectate," conform RTV.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.