Una din cele mai ingenioase inventii: Ai auzit de utilajul de scos copaci?

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 02:53

„O inventie ingenioasa”, spun martorii. Dar si „scumpa-rau”, spun altii!

Nu-i lucru de joaca sa fii mereu fruntea! O stiu prea bine edilii din Timisoara. Dupa ce au dat gres cu strada care trebuia sa se spale singura, acum au investit bani frumosi într-un utilaj cu ajutorul caruia vor sa schimbe din radacini fata orasului!
O inventie minune care i-a lasat cu gura cascata pe banateni! Poate va intrebati la ce foloseste! Masinaria, unica in Romania, muta arborii dintr-o parte intr-alta, cat ai clipi!

„Are patru lopeti care intra in pamant si ridica bucata de pamant, aproximativ un metru cub, cu tot
cu radacina. Inaltimea arborelui transplantat poate sa ajunga pana la sapte metri, iar diametrul undeva la 50 de centimetri. ”
Cu alte cuvinte, niciun arbore nu se taie, ci este doar... relocat.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”

Doar cinci minute! Atat le ia angajatilor primariei sa transplanteze

un copac! Utilajul minune este adus din Germania si a costat nu mai putin de 70 de mii de euro! Scump, dar face toti banii, ne asigura angajatii primariei. Utilajul ar fi fost cumparat ca sa acopere greselile fostei administratii:„ S-au plantat arbori destul de multi in ideea in care Timisoara are nevoie de spatii verzi, are nevoie de vegetatie si un aer cat mai curat. Sigur ca arhitectura peisagistica a Timisoarei se schimba, ea trebuie respectata si, in ideea aceasta, pe aliniamentele stradale, incercam sa aducem modificari si sa aducem un alt aspect”.
Angajatii primariei sunt hotarati sa planteze arborii la dunga. Ecologistii sunt, insa, cu ochii pe ei si promit sa-i taxeze dur daca uita sa replanteze vreun copac.

 

Taguri:

Într-un colț izolat al județului Buzău, în satul Pardoși, soții Nicolae și Stanca Chiriac duc o viață departe de agitația orașului, dar și de confortul unei comunități pline de viață.