O companie-gigant face angajări în România. Locurile de muncă disponibile și salariile pe care le oferă

Author: Catalina Giol

O companie mare face angajări în România fără a fi nevoie de studii superioare

Sursa: PixaBay

Una dintre cele mai mari companii producătoare de electrocasnice din lume face angajări și în România. Persoanele doritoare nu trebuie să prezinte dovada efectuării unor studii în domeniu, iar salariul oferit este unul peste media din țară.

Șomajul reprezintă o problemă foarte gravă în România, mai ales în rândul tinerilor și a persoanelor care nu au studii superioare sau cursuri de specializare într-un domeniu anume. Șomajul în procentaje mari se datorează în mare parte crizei economice cu care se confruntă țara în prezent, lucru care are drept consecință împuținarea locurilor de muncă și oferirea unor salarii foarte mici, care nu acoperă cheltuielile aferente unui trai decent.

Cu toate acestea, anumite companii din străinătate care au sedii și în România oferă anumite locuri de muncă plătite cu salarii atractive, fără a fi necesară prezentarea unei dovezi ce atestă anumite studii superioare. Una dintre cele mai mari companii producătoare de electrocasnice care a adus România în topul țărilor în acest domeniu, face angajări într-unul dintre cele mai mari orașe ale țării, oferind astfel posibilitatea angajării fără cursuri în domeniu.

Iată despre cine este vorba și care este salariul pe care îl oferă organizația:

În ce constă locul de muncă și care este salariul oferit

Compania care oferă noi locuri de muncă pe piața din România este o organizație italiană numită De’Longhi, care deține deja o fabrică în localitatea Jucu, din județul Cluj. De’Longhi este o companie care se ocupă cu producerea espressoarelor de cafea, cuptoarelor electrice, prăjitoarelor de pâine și a altor electrocasnice de dimensiuni mici.

Prin intermediul acestei companii și a Philips România, țara noastră a devenit una dintre cele mai cunoscute țări producătoare de aparatură electrocasnică din lume.

Citeste si: Toți salariații trebuie să știe asta: Care sunt lucrurile pe care angajatorul nu te poate obliga să le faci

În prezent, compania De’Longhi a scos pe piață aproximativ 300 de locuri de muncă pentru persoanele care își doresc să lucreze în acest domeniu.

Cele mai multe dintre posturile oferite constau în lucrul ca muncitor necalificat pentru asamblarea și montarea pieselor pentru espressoare de cafea la fabrica din localitatea Jucu, conform Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă din județul Cluj.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Salariu exact pe care compania italiană îl oferă angajaților săi nu a fost declarat în mod public de către organizație, însă suma depășește cu ușurință valoarea venitului minim pe economie în România.

Ultimele valori pe care De’Longhi le-a făcut publice reprezintă valoarea salariului din luna decembrie a anului 2020, atunci când salariul mediu lunar pentru un job în fabrică era de aproximat 3.300 de lei.

Alte locuri de muncă din România care oferă salarii mari fără a fi nevoie de studii superioare

Pe piața muncii din România există și alte locuri de muncă care oferă sume mari de bani pentru angajații fără studii superioare.

Totuși, unele dintre acestea necesită pricepere, experiență și în unele cazuri, anumite cursuri de specializare. Iată ce alte locuri de muncă din România nu cer acte doveditoare care să ateste absolvirea unei facultăți, dar aduc un venit foarte bun, conform thestudent.ro:

  • Bucătar

Meseria de bucătar aduce un salariu foarte bun dacă persoana angajată ține pasul cu preferințele clienților și reușește să iasă din zona sa de confort. Cei mai bine plătiți angajați în acest domeniu sunt specializați pe o anumită zonă precum dulciuri, fructe de mare sau supe.

Citeste si: Amenzi usturătoare pentru românii care lucrează în străinătate. La ce trebuie să fie atenți

  • Frizer/ Hair-stylist

Asemenea bucătăriei, meseria de hair-stylist nu va muri niciodată deoarece oamenii își doresc să rămână constant frumoși și aranjați, iar diferitele evenimente la care participă îi face pe potențialii clienți să viziteze des saloanele de înfrumusețare. Un tuns și un aranjat de calitate poate să adepășească suma de 100 de lei, în funcție de localizarea, calitatea și prestigiul salonului.

  • Crupier/ Dealer de casino

Meseria de crupier nu necesită studii superioare, însă cei ce lucrează în acest domeniu trebuie să dea dovadă de o minte ageră, reacții rapide, răbdare și stăpânirea perfcetă a operațiilor de matematică. Salariul de crupier trece cu ușurință de pragul de 2.500 de lei și crește pe măsura evoluției.

  • Conductor de tren

Chiar dacă această meserie a fost uitată de foarte multe persoane, majoritatea oamenilor alegând munca de birou, jobul în sine este unul atractiv, interactiv și foarte bine plătit. Companiile feroviare din România oferă în general cursuri de calificare gratuite pentru o durată   totală a programului de aproximativ 754 de ore, iar salariile trec repede de suma de 4.000 de lei.

  • Însoțitor de bord (steward/stewardesă)

Această meserie este ideală pentru persoanele care iubesc să călătorească, dar care nu au absolvit cursurile unei facultăți. Pentru a ajunge însoțitor de zbor ai nevoie de un curs de specializare în domeniu, de cele mai multe ori oferit direct de către companiile aeriene. Chiar dacă salariile depășesc cu mult 1.000 de euro pe lună, trebuie să iei în considerare faptul că lucrezi în aer, departe de casă.

 

Sursă: adevarul.ro

 

Taguri: