„Una e dascălul și alta e comerciantul de cunoștințe”. Dan Negru, de partea profesorilor care își fac meseria cu pasiune, în ciuda salariilor mici

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 25 mai 2023, 12:46

Dan Negru a transmis un nou mesaj de susținere profesorilor care ies în stradă, dar nu celor care fac sume impresionante de bani și din surse externe, ci profesorilor care ajung la catedră, în fiecare zi, în ciuda salariilor mici pe care le au.

Dan Negru a revenit cu un nou mesaj în mediul online, despre greva profesorilor care, astăzi, a intrat în cea de-a patra zi. Prezentatorul a fost impresionat de eforturile pe care un cadru didactic le face din cauza salariilor mici pe care le primește.

Dan Negru, de partea profesorilor mai puțin norocoși

Dan Negru a făcut o nouă postare la fel de sinceră și de transparentă ca cele de până acum, subiectul principal fiind același: greva profesorilor.

Prezentatorul de la Kanal D este de partea profesorilor care își fac meseria cu pasiune, desi muncesc pe salarii extrem de mici care, de multe ori, nu ajung de la o lună la alta.

„Cunosc profesori universitari care câștigă peste 10 mii de euro lunar la care se adaugă și banii din afacerile private pe care le mai au... Nu despre ei e greva!

Una e dascălul și alta e comerciantul de cunoștințe. Greva e despre cei ca « profesorul Miroiu » din « Steaua fără nume », piesa de teatru a lui Mihail Sebastian. E despre cei fără de noroc..

Citește și: „Va fi umilit”. Dan Negru, reacție dură pe internet: „Necăjit, hărțuit de administrație”

Profesorul Miroiu, personajul lui Mihail Sebastian, e cel care-și dă salariul pe o carte, cel obișnuit cu modestia, cumpătat și pasionat de profesia lui care nu i-a adus niciodata bucurii materialele. Despre cei ca Miroiu e greva!

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Cunosc și profesorii-haimanale, profitori si îmbuibați. Ei sunt comercianții de cunoștințe! Dar printre ei o să-i găsiți întotdeauna pe cei ca Miroiu din Steaua fără nume.

Și nu știu un altul care să piardă fără să fie deznădăjduit așa cum o face profesorul Miroiu!”, a postat Dan Negru, în mediul online.

Profesorii protestează în fața Palatului Victoriei

Așa cum au promis, profesorii s-au strâns în fața Palatului Victoria.  Aproximativ 7.000 de cadre didactice, venite din întreaga țară, au ieșit în stradă, nemulțumite de salariile mici pe care le primesc.

Ieri, 24 mai, președintele Klaus Iohannis le-a cerut profesorilor să mai reducă din pretenții, după ce s-a precizat că un profesor debutant primește mai puțin de 2.500 de lei pe lună.

Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a precizat că, până pe data de 15 iulie, proiectul legii salarizării unitare va fi gata, educația urmând să devină prioritară.

Citește și: Dan Negru, mesaj tranșant după ce profesorii au anunțat că intră în grevă generală: „Nu știm să ne mulțumim cu strictul necesar”

Propunerile făcute de Guvern, care nu fac o diferență prea mare față ceea ce au acum din punct de vedere financiar, nu au fost acceptate de profesori, motiv pentru care, greva va continua.