Unde a muncit persoana ce încasează cea mai mare pensie din România? Un milion de români primesc pensia minimă

Author: Bianca Vidoi
Care este cea mai mare pensie din țara noastră?
Sursa: Pexels.com

Inflația i-a afecatat pe pensionarii României ce trebuie să se descurce din pensia minimă, însă ce persoană încasează cea mai mare pensie din țară?

Pensionarii din România au învățat de-a lungul anilor să se descurce cu sume mici pentru a își plăti facturile, dar și pentru a încerca să își cumpere medicamentele și mâncarea pentru toată luna, însă există și persoane ce au pensia suficient de mare încât să nu se gândească la această problemă. Iată cine este persoana ce încasează cea mai mare pensie din România, dar și care este valoarea ei.

Cine încasează cea mai mare pensie din țară?

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a fost invitată în cadrul unei emisiunii televizate, iar în cadrul acesteia a dezvăluit că persoana ce are cea mai mare pensie din România a muncit în domeniul bancar și a contribuit la sistemul public, iar după toți anii de muncă, aceasta primește lunar 94.000 de lei, aferentul a 19.000 de euro. 

„Este o pensie contributivă, de aproximativ 94.000 de lei, dar este o pensie contributivă, nu e pensie de serviciu. Pe primele locuri, sunt pensii contributive cu valori foarte mari. Tot peste 90.000, tot cu pensii contributive. Sunt ale unor cotizanţi la bugetul de stat din domeniul bancar. Mi se pare absolut corect, dacă s-au constituit, reţinut şi virat contribuţii sociale pentru asta, mi se pare absolut corect”, a explicat ministrul Muncii, potrivit monitorulcj.ro.

Câți oameni trăiesc din pensia minimă în anul 2023?

În țara noastră există aproximativ 4,9 milioane de pensionari, potrivit ultimelor date oferite de Institutul Național de Statistică, iar din totalul acesta, 1,2 milioane de români trebuie să supraviețuiască din pensia minimă. Cele 1,2 milioane de români trebuie să își împartă pensia minimă de 1.125 de lei pentru o întreagă lună, mai exact pentru facturi, mâncare și medicamente, în timp ce unele persoane din țara noastră trăiesc cu 94.000

de lei pe lună.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Ministrul Muncii a subliniat și că românii trebuie să înțeleagă că este foarte important ca pentru a primii mai mulți bani la pensie să aibă contribuţiile sociale plătite la bugetul de stat, mai exact să nu muncească fără contract de muncă sau „la negru”, așa cum se mai numește această practică.

Simona Bucura Oprescu a adăugat că românii trebuie să înțeleagă importanța pe care o are declararea activității pe care românii o depun, indiferent de locul de muncă, spunând că la pensie, statul român le va oferi oamenilor ceea ce merită.

Citește și: Vârsta de pensionare în 2024 pentru femei și bărbați: La ce vârstă se poate depune dosarul de pensie?

”Din păcate, nu vorbim suficient despre cât de important este ca în toată perioada de activitate să fie achitate pentru tine contribuţiile sociale.

Din păcate, sunt foarte mulţi români care nu înţeleg cât de important este ca întreaga ta activitate să fie declarată, indiferent de domeniul în care lucrezi. Având munca declarată, vei avea apoi şi ceea ce meriţi de la statul român”, a explicat 

 

 


În prima parte a ediției de vineri din „Casa iubirii”, Alexandra a părut că vrea să-l facă gelos pe Patrick, cu Gagea, după ce a venit să-l viziteze în casa băieților.