Unde cred americanii ca se afla Ucraina

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 02:23

Un sondaj realizat in Statele Unite a dezvaluit ca cei mai multi dintre americani nu pot sa localizeze Ucraina pe o harta a lumii si cu cat stiu mai putine lucruri despre tara est-europeana, cu atat sustin mai mult o interventie militara in zona.

De la inceputul lunii martie, de cand trupele rusesti au intrat in Crimeea, au fost realizate numeroase sondaje in Statele Unite privind modul in care ar trebui sa raspunda America la aceasta situatie, relateaza Washington Post. Desi doua treimi dintre respondenti au declarat ca urmaresc desfasurarrea evenimentelor "oarecum indeaproape", cei mai multi dintre ei stiu foarte putine despre situatia din zona.

Un sondaj realizat de Survey Sampling International, in perioada 28-31 martie 2014, a chestionat 2.066

de persoane din Statele Unite cu privire la parerea lor in legatura cu actiunile pe care ar trebui sa le intreprinda SUA in zona. insa pe langa inregistrarea caracteristicilor demografice si a atitudinilor generale in legatura cu politica externa, participantii au fost rugati sa localizeze Ucraina pe harta, ca parte a unui studiu mai amplu care masoara cunostintele de politica externa ale americanilor. Realizatorii sondajului au dorit sa afle daca exista o conexiune intre opiniile cetatenilor referitoare la politica externa a SUA si gradul de cunoastere al acestora.
R ezultatele au fost surprinzatoare: doar unul din sase americani poate localiza Ucraina pe o harta a lumii si, cu cat raspunsurile participantilor au fost mai departe de solutia corecta, cu atat acestia sustineau mai mult interventia militara in zona.

Participantii la sondaj au fost rugati sa indice locul in care cred ca se afla Ucraina pe o harta a lumii, iar coordonatele pe care acestia le-au oferit au fost comparate cu locatia reala a fostei republici sovietice.
Cei care cred ca Ucraina este situata in Europa sunt, cu siguranta, mai bine informati decat cei care au localizat-o in America de Sud sau in Oceanul Indian. Chiar si in cazul acestora insa, precizia a lasat de dorit, doar o persoana din sase, aproximativ 16% din numarul total de participanti, indicand coordonate care se afla in interiorul granitelor ucrainene. Desi cei mai multi au localizat Ucraina in Europa sau in Asia, in medie, raspunsurile au avut o eroare de 1.800
de mile, 2.896 de kilometri, ceea ce ar plasa tara est-europeana intr-o zona incadrata de Portugalia, in vest, Sudan, la sud, Kazahstan, in est si Finlanda, in nord. ( sursa Mediafax)

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii