Unde NINGE in Romania! Oamenii au fost surprinsi de zapada in toiul verii în România!

Autor: Marina Ionescu
Actualizat: 26 iul 2022, 03:25
ninsoare in romania

Chiar dacă ne aflăm aproape la jumătatea lunii iunie, la munte vremea capricioasă își face de cap.

Meteorologii au anunţat că, în noaptea de duminică spre luni şi pe parcursul zilei de luni, vremea se răceşte şi apar precipitaţii mixte pe creste, potrivit News.ro Astfel, vremea din țara noastră nu seamănă deloc cu una de vară. 

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru marți, 14 iunie 2021. Vremea rămâne instabilă! Ce ne așteaptă

Ninge în România

La Refugiul Salvamont Bușteni a început din nou să ningă și s-a depus deja un nou strat de zăpadă.

Imaginile surprinse, luni dimineaţă, la Refugiul Salvamont Buşteni, situat în Munţii Bucegi, arată că ninge, iar un strat de zăpadă a acoperit vegetaţia.

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru luni, 14 iunie 2021. Cum arată vremea la început de săptămână?

Şi la Bâlea-Lac temperaturile scăzute au dus la menţinerea stratului de zăpadă, drumarii intervin pentru deszăpezirea Transfăgărăşanului.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei regionale de drumuri Braşov, Robert Elekes, a spus că drumarii au intervenit cu escavatoare, freze de zăpadă, încărcătoare frontale pentru dezăpezirea părţii superioare a drumului, care a fost acoperită de zăpadă considerabil.

De asemenea, stratul de zăpadă din platforma staţiilor meteorologice măsura 42 de centimetri la Bâlea-Lac, strat care s-a mai topit, ajungând la 31 de centimetri la începutul acestei săptămâni, şi 47 centimetri la Vârfu Omu.

Robert Elekes a mai precizat că, în funcţie de condiţiile meteo, Transfăgărăşanul ar putea fi deschis la 1 iulie. Încă este acoperit de zăpadă și este destul de riscantă circulația pe suprafața lui.

Citeste si: Când pică Moşii de vară şi ce se dă de pomană în această zi? Tradiții și obiceiuri de Sâmbăta Morților

În ultimele zile, la munte, la peste 1800 de metri altitudine, s-au înregistrat temperaturi minime cuprinse între 1 şi 6 grade Celsius, în scădere către -4 până la 0 grade în noaptea de

13/14 iunie. Temperaturi maxime arătate de termometre la altitudini mari sunt cuprinse între 6 şi 11 grade, în scădere către 0 la 3 grade î n ziua de 14 iunie, conform sursei citate.

Deși meteorologii au anunțat precipitații mixte, nimeni nu se aștepta la o cantitate așa mare de zăpadă.