Unde poți folosi voucherele de vacanță în 2023? Idei de vacanță pentru bugetari

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 23 mar 2024, 00:55

Unde poți folosi voucherele de vacanță în 2023?

Sursa: Unsplash/ observatornews.ro

Voucherele de vacanță reprezintă o contravaloare oferită de angajatori pentru acoperirea cheltuielilor concediului de odihnă în regim de turism intern.

Voucherele de vacanță 2023 pe care bugetarii le primesc din partea angajatorului pot să acopere cazare, transport, mese, activități de agrement, însă doar la unitățile turistice înregistrate la Autoritatea Națională pentru Turism.  

Citește și: Concediu plăcut! Mesaje și urări de vacanță pentru colegi și prieteni

Unde poți folosi voucherele de vacanță în 2023?

Angajații ce lucrează la stat primesc vouchere de vacanță în valoare de 1.450 de lei brut, vouchere ce pot fi folosite pentru a acoperi costul cazării, al transportului, al meselor și al diferitelor activități pe care bugetarii le fac în concediul de odihnă, dar pot fi folosite doar în unitățile turistice înregistrate la Autoritatea Națională pentru Turism.   

Pentru a îți pregăti vacanța va trebui să cauți lista de parteneri cu unități de cazare sau agenții de turism la care vrei să apelezi, iar acestea sunt diferite pentru fiecare emitent al cardului de vacanță. Iată o listă a locațiilor în care puteți să vă organizați concediul:

Pentru Sodexo, vezi  AICI  lista partenerilor.  

Pentru Up Romania, vezi  AICI  lista partenerilor.

Pentru Edenred, vezi  AICI  lista partenerilor.  

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Aceste vouchere de vacanță pe care angajatorul le oferă salariaților pot fi folosite doar în interiorul României, iar în momentul în care faci rezervarea trebuie să anunți că vrei să plătești cu vouchere de vacanță 2023 și să ai la tine un act de identitate valabil, pentru a face dovada că tu ești proprietarul tichetelor. Pachetul obligatoriu trebuie să includă cazare, apoi transport, mâncare, agrement, tratamente balnear, în această ordine. 

Citește și: Vouchere de vacanță 2023. Noua categorie de angajați care va primi vouchere de vacanță în valoare de 1.450 de lei

Idei de vacanță pentru bugetari

Românii ce își doresc să petreacă un concediu ne neuitat în România și vor să plătească cu vouchere de vacanță au peste 200 de locații în care pot să se răsfețe.

Brașovul a rămas în topul dorințelor românilor, ținând cont de numărul mare de cazări din acest oraș, dar și din apropierea acestuia. Acesta este unul dintre cele mai bine conservate orașe din România, pe care turiștii îl apreciază, iar românii încep să îl descopere, iar nenumăratele atracții turistice pe care puteți să le admirați nu o să vă dezamăgească, precum: Cetatea Râșnov, Muntele Tâmpa, Biserica Neagră și multe altele.

Bucovina este o regiune pe care tot mai mulți români vor să o descopere și să bucure de frumusețea ei, iar voucherele de vacanță le oferă această posibilitate. Suceava se numără printre cele mai vechi și mai importante așezări ale României, iar românii ce merg să viziteze acea zonă vor avea parte de peisaje impresionante și amintiri de neuitat, unde puteți vizita Cetatea de Scaun a Sucevei, Muzeul Satului Bucovinean, Cetatea Șcheia sau Ansamblul „Curtea Domnească”.

Bineînțeles că oamenii nu au uitat de sejururile la mare cu care sunt obișnuiți, iar cele mai multe cazări la care puteți plăti cu voucherele de vacanță se află în Eforie Nord. În această stațiune de la malul mării se află cel mai bogat lac cu nămol terapeutic din România, iar aici se poate găsi și  cel mai întins lac salin din țara noastră având o suprafață de 11,7 km pătrați.   

Citește și: Categoria de români care va beneficia de vouchere de vacanță în 2023! Tot ce trebuie să știi despre aceste tichete

Sursa: click.ro