Trinitas TV, televiziunea Patriarhiei Române, transmite la TV slujba de Înviere, în noaptea Învierii Domnului.
Anul acesta slujba de Înviere se face fără nicio restricție, după ce în ultimii doi ani chiar și această sărbătoare importantă, a Învierii Domnului, a fost afectată de pandemia de coronavirus.
În primul an al pandemiei nu s-au organizat, în biserici, slujbe în noaptea de Paște.
Chiar dacă sunt în continuare cazuri de infectări cu COVID-19, reduse (aproximativ 1.000 de infectări pe zi), nu mai este în vigoare nicio restricție. Chiar și masca a devenit doar o recomandare în spații închise și aglomerate.
Patriarhul României, PF Daniel: „Învierea lui Hristos este semnul biruinței iubirii Lui smerite asupra păcatului”
„Învierea lui Hristos este semnul biruinței iubirii Lui smerite asupra păcatului, asupra modului de existență egoist. Iubirea lui Hristos este mai tare decât moartea în înțelesul că El nu a răspuns la răutate cu răutate, la violență cu violență. Nu a răspuns la păcat cu păcat, ci a biruit păcatul prin sfințenie și s-a rugat chiar si pentru cei care L-au răstignit.
Această iubire răstignită se arată biruitoare prin Înviere, de aceea Învierea lui Hristos ne arată că orice faptă săvârșită în lumea aceasta din iubire față de Dumnezeu și față de semeni, nu piere niciodată”, transmitea, anul trecut, Patriarhul României, Preafericitul Părinte Daniel, la slujba de Înviere.Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
"Sărbătoarea Învierii Domnului este lumina sau sensul ultim al vieţii omului", sublinia Patriarhul României, citat de patriarhia.ro.
„Primul element al Universului Creat a fost Lumina. Lumina Creată în ziua întâi este Veșmânt sau Simbol al unei alte Lumini, Lumina Necreată. Cu alte cuvinte, Lumina este memoria Universului, ca trecere de la neființă la ființă, de la neexistență la existență, iar țelul ultim al Universului este Cerul Nou și Pământul Nou sau transfigurarea pământului și al cerului în Lumină Necreată.