PAȘTE 2022. Unde poți vedea slujba de Înviere la TV

Author: Andrei Ionescu
Actualizat: 23 apr 2022, 12:11

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Sursa: Facebook

Pentru cei care nu pot să ajungă la slujba de Înviere, iată unde o pot urmări Live la TV.

Trinitas TV, televiziunea Patriarhiei Române, transmite la TV slujba de Înviere, în noaptea Învierii Domnului.

Anul acesta slujba de Înviere  se face fără nicio restricție, după ce în ultimii doi ani chiar și această sărbătoare importantă, a Învierii Domnului, a fost afectată de pandemia de coronavirus.

În primul an al pandemiei nu s-au organizat, în biserici, slujbe în noaptea de Paște. „​Stați acasă! Altfel, după sărbători, vom avea înmormântări",   a fost atunci mesajul transmis de președintele Klaus Iohannis. 

Chiar dacă sunt în continuare cazuri de infectări cu COVID-19, reduse (aproximativ 1.000 de infectări pe zi), nu mai este în vigoare nicio restricție. Chiar și masca a devenit doar o recomandare în spații închise și aglomerate.

Citeste si: Ce trebuie să aibă toți românii la slujba de Înviere pentru noroc! Recomandările făcute de bioenergoterapeutul Lidia Fecioru

Patriarhul României, PF Daniel: „Învierea lui Hristos este semnul biruinței iubirii Lui smerite asupra păcatului”

„Învierea lui Hristos este  semnul biruinței iubirii Lui smerite asupra păcatului, asupra modului de existență egoist. Iubirea lui Hristos este mai tare decât moartea în înțelesul că El nu a răspuns la răutate cu răutate, la violență cu violență. Nu a răspuns la păcat cu păcat,  ci a biruit păcatul prin sfințenie și s-a rugat chiar si pentru cei care L-au răstignit. Această iubire răstignită se arată biruitoare prin Înviere, de aceea Învierea lui Hristos ne arată că orice faptă săvârșită în lumea aceasta din iubire față de Dumnezeu și față de semeni, nu piere niciodată”, transmitea, anul trecut, Patriarhul României, Preafericitul Părinte Daniel, la slujba de Înviere.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Ce trebuie să facă angajații de la privat pentru a intra în posesia voucherelor de vacanță în 2025? Este vorba de o valoarea maximă de 24.300 de lei

Preafericitul Părinte Daniel, despre Înviere
[Sursa: Facebook]

"Sărbătoarea Învierii Domnului este lumina sau sensul ultim al vieţii omului", sublinia Patriarhul României, citat de patriarhia.ro.

„Primul element al Universului Creat a fost Lumina. Lumina Creată în ziua întâi este Veșmânt sau Simbol al unei alte Lumini,  Lumina Necreată. Cu alte cuvinte, Lumina este memoria Universului, ca trecere de la neființă la ființă, de la neexistență la existență, iar țelul ultim al Universului este Cerul Nou și Pământul Nou sau transfigurarea pământului și al cerului în Lumină Necreată. De aceea în noaptea de Paști cântăm: Luminează-te, Luminează-te  Noule Ierusalime. Învierea Domnului este începutul unui Cer Nou și al unui Pământ Nou în care nu va fi moarte și nici stricăciune, descompunere sau degradare a naturii umane”, mai transmitea Preafericitul Părinte Daniel, conducătorul Bisericii Ortodoxe Române.

Citeste si: Ce NU ai voie să faci în prima zi de Paște 2022. Tradiții, obiceiuri și superstiții de care să ții cont în Duminica Paștelui