Regele Charles al III-lea a fost diagnosticat cu o formă de cancer. Inițial, se credea a fi vorba despre cancer la prostată, însă până în acest moment nu se știe cu exactitate despre ce tip de cancer este vorba.
Locul în s-a retras Regele Charles al III-lea, după ce a fost diagnosticat cu cancer
Vestea a venit ca o bombă pentru familia regală, dar și pentru toți cei care-l simpatizează pe rege.
Regele Charles a fost supus unei investigații în jurul prostatei, iar zvonurile spuneau că ar fi vorba de cancer la prostată. După externare, regele a ales să se retragă într-un loc mai liniștit, pentru a urma tratamentul corespunzător.
Astfel, în cursul zilei de miercuri, regele Charles a fost văzut pentru prima dată în public de când palatul Buckingham a dezvăluit diagnosticul.
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
Regele Charles și regina Camilla au părăsit ieri reședința lor din Londra și au plecat de la Buckhingam, cu elicopterul, până la domeniul Sandringham, din Norfolk.
„ L-am văzut urcând în limuzina regală. I-am surprins privirea reginei și un zâmbet abia schițat. Mesajul pe care familia regală vrea să îl transmită e că, deși are cancer, regele își poate continua activitățile, chiar dacă nu poate onora angajamentele publice, din cauza riscului contagios, fiind mai vulnerabil cât urmează tratamentul. Apoi a plecat cu elicopterul la reședința regală de la țară. Prin urmare, a lăsat în urmă echipele de specialiști și spitalele. Sunt suficient de încrezători (membrii familiei regale) să facă asta ”, a declarat Max Foster, potrivit CNN.
Ce spun medicii despre starea de sănătate a regelui Charles al III-lea
Medicii sunt de părere că, dat fiind faptul că regele a primit diagnosticul devreme, iar boala este încă într-o fază incipientă, șansele de recuperare sunt mari.
Cu toate acestea, regele va putea să-și continue îndatoririle față de țară, însă cu precauție.
„ L-am văzut în public și nu dă semne că ar avea o problemă de sănătate. Nu știm însă în ce manieră se va schimba acest lucru în următoarele luni. Dar, cei mai mulți pacienți cu cancer în stadiu incipient, urmează tratament, au o speranță de viață bună, și ar trebui să poată să-și continue munca ”, a spus Jamin Brahmbhatt, medic oncolog.