Unde să mergi toamna în România? Locurile de poveste pe care nu ar trebui să le ratezi

Autor: Bianca Vidoi

Locuri de vis din România

Sursa: freepik

România este o țară ce ascunde nenumărate locuri de vis, iar toamna este perioada perfectă în care acestea pot fi descoperite.

România le pune la dispoziție turiștilor nenumărate locuri de vis, iar toamna este anotimpul ideal pentru a descoperi și admira peisajele unice. Culorile pământii vor începe să preia conducerea naturii, iar jocul de nuanțe îi uimește pe oamenii ce vizitează aceste locuri de poveste. Iată locurile pe care le puteți vizita toamna aceasta în România.

Unde să mergi toamna în România pentru un peisaj spectaculos

Toamna este considerată una dintre cele mai bune perioade pentru admirarea peisajelor din România, deoarece temperaturile încep să scadă, iar jocul de culori este unul spectaculos. Barajul Pecineagu este unul dintre locurile în care toamna poate fi observată în întreaga ei frumusețe, fiind peisajul perfect de toamnă, contopind pădurile colorate și apa curată.

Citește și: Locul turistic care atrage cei mai mulți vizitatori din toată țara indiferent de anotimp: lac, peșteră și cascadă la un preț foarte accesibil!

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Gheorghe Turda vorbește despre folclorul din zilele noastre. „Sunt singurul artist în materie de muzică populară și clasică având grad de general în rezervă.”

Acest baraj se află în apropierea localităților Săticul de Jos și Săticul de Sus, județul Argeș. Pe marginea barajului Pecineagu se pot observa 2 creste montane, mai exact Piatra Craiului și Iezer Păpușa. Un peisaj liniștitor poate fi observat și din satul cătunul Muscel, județul Dâmbovița. Acesta este un sat izolat, în care veghează aproximativ 25 de locuințe. Deși satul este unul izolat, acesta are o priveliște superbă asupra dealurilor și colinelor subcarpatice.

Locuri de poveste din România unde merită să ajungi

În județul Dâmbovița se ascunde o altă locație de vis pentru turiști, mai exact în comuna Vulcana – Băi. Comuna aflată la aproximativ 100 de kilometri de București ascunde Schitul Bunea, ce este înconjurat de o pădure surprinzătoare. A observa peisajul este o activitate deosebită, însă această pădure le oferă turiștilor oportunitatea de a păși pe covorul de frunze și a se bucura de o perioadă în care se reconectează cu natura, potrivit kindertrips.com.

Drumul pe care oamenii îl pot urca pe jos sau cu mașina până la biserică este unul plin de peisaje, iar persoanele ce aleg să meargă pe jos o să poată face un popas la Poiana Bucuriei, unde se pot bucura de o panoramă spre Munții Leaota și Bucegi.

Există locații de poveste și în București, pentru persoanele ce nu își doresc sau nu se pot deplasa prea departe de oraș.

Capitala României se colorează toamna, în special parcurile ce trec la culorile portocalii și galbene, cele mai apreciate fiind Parcul Carol și Parcul Natural București.

 


În ediția de vineri, Patrick și Bianca au avut parte de o întâlnire în Camera Roșie, unde au discutat despre Virginia, iar Giuly a izbucnit în lacrimi amare.