Unde se află castelul care uimește omenirea! Este o adevărată fortăreață și poate fi vizitat de turiști

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 09 apr 2024, 17:31

Unde se află castelul care uimește omenirea

Sursa: Facebook Château de la Hunaudaye

Internauții sunt tot mai interesați de ruinele unui castel din Franța după ce pozele în care apare au făcut înconjurul internetului.

Pozele unui vechi castel au făcut înconjurul internetului, iar oamenii de pe întreg globul își doresc să afle unde se află fortăreața. Castelul impunător poate fi vizitat pe parcursul verii, iar aceasta este povestea din spatele Castelului Hunaudaye. Iată care este locația exactă a acestuia, dar și care este tariful pe care vizitatorii trebuie să îl plătească.

Istoria castelului care uimește omenirea

Castelul Hunaudaye a fost construit în jurul anului 1220, iar acesta a fost realizat pentru a proteja granița de est a Penthièvre, atunci când se afla în conflict cu Poudouvre.

Timp de peste un secol, această clădire impunătoare nu a avut parte de distrugeri, însă totul s-a schimbat în anul 1341, atunci când a avut parte de primele semne ale războiului de succesiune britanică, când o mare parte a castelului a fost distrusă.

La sfârșitul secolului al XIV-lea s-a început reconstruirea castelului ce acum face furori pe internet, însă de data aceasta, construcția a fost realizată astfel încât să țină cont de inovațiile militare.

Există elemente realizate în acea perioadă ce pot fi observate și în prezent, mai exact cele mai mari trei turnuri și partea principală a castelului.

Citește și: Harta turistică a României: Locurile din țară pe care trebuie neapărat să le vezi cel puțin o dată în viață

Ultimul element realizat în Castelul Hunaudaye a fost Scara Renascentistă a casei de Vest, ce a fost construită la începutul secolului al XVII-lea.

Acest castel a fost deținut de către familia Tournemine, iar în perioada în care castelul a fost finalizat, familia a trecut prin mai multe probleme financiare pentru care au fost nevoiți să vândă foarte multe proprietăți, iar situația lor financiară i-au făcut să nu mai îngrijească castelul așa cum trebuie.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Un moment ce a dus la distrugerea Castelului Hunaudaye a avut loc în timpul Revoluției Franceze, atunci când oamenii au crezut că acesta este un posibil bastion pentru Chouans, motiv pentru care

au decis să îl jefuiască, ca mai apoi să îi dea foc. Incendiul ce a avut loc la Castelul Hunaudaye în timpul Revoluției Franceze a adus pagube iremediabile asupra clădirii, astfel castelul a rămas în ruine până în anul 1922.

În anul 1922, o parte a zidului de nord a căzut, lucru ce a alertat autoritățile publice, ce au decis să ia măsuri imediate. La scurt timp au clasificat Castelul Hunaudaye și l-au achiziționat în 1930, potrivit la-hunaudaye.com.

Este o adevărată fortăreață și se poate vizita de turiști

Accesul în Castelul Hunaudaye a fost interzis timp de 30 de ani, până în anul 1977, atunci când pasionații de patrimoniu au decis să pornească o asociație pentru aducerea la viață a acestuia. La mai bine de 1.000 de ani de la construirea castelului, acesta poate fi vizitat de către vizitatorii ce își doresc să viziteze o parte din istoria Franței.

În cadrul turului oferit alături de achiziționarea biletului, turiștii vor primi și o broșură disponibilă în 6 limbi și distribuită gratuit cu biletul de intrare.

Biletul de intrare oferă acces la site, tururi ghidate, expoziție și activități pentru copii. Adulții trebuie să plătească 6 euro, în timp ce copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 17 ani inclusiv, studenții, persoanele ce se află în căutarea unui loc de muncă sau persoanele cu dizabilități au parte de o reducere, cu ajutorul căreia vor plăti doar 4 euro. Cu toate acestea copiii sub 6 ani au intrarea liberă.

Vizitatorii vor dispune de un tur ghidat al părții inferioare a castelului, ce va dura 45 de minute. Din nefericire, cei ce își doresc să viziteze Castelul Hunaudaye pot să facă acest lucru numai de la 1 iulie până la 31 august. De asemena, în cadrul castelului pot fi realizate și aniversări sau chiar căsătorii.

 


Episodul 24 al serialului turcesc “Vinovați de iubire” este difuzat la Kanal D joi, 4 iulie 2024. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.