Unde se afla mama copiilor din Buzău care au ars de vii în propria casă, atunci când a pornit incendiul. Este vorba despre o fetiță de doi ani și un băiețel de un an

Author: Lavinia Medrea

Unde se afla mama copiilor din Buzău care au ars de vii în propria casă, atunci când a pornit incendiul

Sursa: Canva/ISU Buzău - colaj Kanal D

O tragedie a avut loc în Buzău, localitatea Vintilă Vodă. Doi copii au murit arși de vii, într-un incendiu care le-a cuprins casa părintească.

Doi copii, o fetiță de doi ani și un băiețel de un an, din localitatea Vintilă Vodă, Buzău, au murit arşi de vii după ce casa lor a fost cuprinsă de flăcări.

Unde era mama copiilor când a izbucnit incendiul

Mama copiilor se afla în pădure, aproape de casă. Plecase pentru a strânge vreascuri de foc, astfel că cei mici au rămas singuri.

O singură clipă de neatenție a fost necesară, că locuința a luat foc rapid, cu copiii înăuntru.

Citește și: Cum a ajuns casa unei familii din Timiș să fie cuprinsă de flăcări din senin. Focul s-a extins pe o distanță de aproape 200 de metri

Tragicul eveniment a avut loc ieri, în jurul orei prânzului. După ce a strâns vreascuri pentru foc, femeia a trecut și pe la bunica micuților, care locuia în apropiere.

De acolo, a observat că i-a fost cuprinsă casa în flăcări. A fugit cât a putut de repede spre casă, dar a fost mult prea târziu pentru copiii care au fost lăsați singuri în casă, dormind. 

Care a fost cauza incendiului

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Cauza incendiului ar fi fost soba din casă.

Flăcările s-au răspândit cu repeziciune în toată casa.

„Da, de la soba aceasta cred că a luat. Era patul aici. Fata mea dormea aici, iar băiatul aici. O jumătate de oră. N-am stat mai mult. Eu m-am dus la soacra mea, i-am spus hai că mă duc la copii. Când m-am întors acasă eram deja flacăra sus”, a povestit mama copiilor.

Citește și: O mamă şi 8 copii au ars de vii în Turcia. Tatăl s-a intoxicat încercând să-i salveze: "Sunt nouă cadavre în interior"

Deși vecinii au încercat să-i salveze pe cei mici, nimeni n-a putut intra în casă din cauza focului puternic.

„Eu eram acasă. A venit vecina de peste drum şi a zis, nea Vasile, nea Vasile vino repede şi salvează copiii că arde. N-aveam ce să fac. Geamurile erau deja sparte. Flacăra ieşea de pe geam şi se ridicase în sus”, a povestit un vecin.

„Am ajuns la faţa locului, era o ardere generalizată. În încăperea unde ne-au indicat martorii că avem doi copii minori surprinşi de incendiu. Deoarece era arderea generalizată nu am putut să-i mai scoatem în viaţă”, a declarat Vali Iacob, ISU Buzău.

Femeia locuia singură cu cei doi copii, deoarece tatăl celor mici este la închisoare. În cauză, poliția a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.