Unde se aflau părinții copilului în vârstă de doi ani din Timișoara, în timp ce fetița cădea de la etaj. Micuța se aplecase peste geamul care era deschis

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 03 apr 2023, 09:31

Micuța se aplecase peste geamul care era deschis

Sursa: PixaBay - colaj Kanal D

Un copil din Timișoara, în vârstă de doi ani și patru luni, a căzut de la etajul doi al blocului în care locuiește cu părinții.

Un singur moment de neatenție a fost îndeajuns ca fetița să cadă pe o fereastră deschisă, după ce s-a aplecat peste geam, care era deschis. Din fericire, copila a căzut pe o prelată de la etajul unu și a fost găsită în stare de conștientă de un echipaj SMURD. 

Unde se aflau părinții fetiței în timp când a căzut de la etaj

Copilul ar fi fost lăsat nesupravegheat câteva clipe, spune mama fetei, care susține că ar fi fost la baie, iar partenerul acesteia dormea. În acest timp, fetița s-ar fi urcat pe o noptieră, apoi s-a aplecat pe pervazul unei ferestre deschise și a căzut în gol. Din fericire, micuța a căzut pe o prelată de la etajul unu, aflată la intrarea în bloc, astfel că a scăpat cu viață și a fost preluată în stare de conștiență de către un echipaj SMURD.

O vecină din bloc este cea care a auzit plânsetele fetiței și a sunat la numărul de urgență 112.

„La faţa locului a fost prezent şi un echipaj medical, care a transportat minora la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate”, a declarat Andreia Jerdea -IPJ Timiş.

Citește și: Doi părinți din Ploiești au fost arestați, deoarece ce copilul lor s-a stins din viață, după ce i-au făcut baie cu apă opărită. Totul s-a petrecut în urmă cu doi ani

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Am trecut pe aici, am văzut doar când l-a luat de acolo de pe terasa aia de sus”, a spus vecina care a auzit copilul plângând.

Vecina a mai declarat, de asemenea, că părinții sunt vinovați de întâmplarea nefericită. 

Anchetă de cercetare a părinților de către Protecția Copilului

Poliția a sesizat Protecția Copilului, care va demara o anchetă de cercetare pentru a afla dacă fetița este îngrijită bine sau neglijată de către mama și iubitul acesteia.

„Colegii noştri de la serviciul de intervenţie în regim de urgenţă au fost anunţaţi telefonic cu privire la acest caz. In prezent are loc evaluarea iniţială a cazului, şi totodată ne-am asigurat că nu mai sunt alţi copii la domiciliu”, a declarat Smaranda Marcu- DGASPC Timiş.

Citește și: Care a fost ultima dorință a unui român închis pentru două infracțiuni. Tânărul de 26 de ani fost găsit fără suflare în patul celulei sale din Italia

În caz, polițiștii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, iar cercetările sunt continuare în vederea stabilirii circumstanțelor exacte în care a avut loc incidentul.