Unde se găsesc seriile de șasiu la Dacia Logan. FOTO

Author: Andrei Ionescu
Actualizat: 21 iul 2022, 00:50
Dacia Logan 2020

Seria de șasiu a unei mașini este echivalentă CNP-ului în cazul persoanelor.

Seria de șasiu sau numărul VIN (Numărul de Identificare al Mașinii- Vehicle Identification Number) este o combinaţie de caractere unică atribuită autovehicului de către producător în vederea identificării acestuia.

Seria de șasiu se găsește în cartea de identitate a fiecărei mașini, indiferent că este Dacia, Dacia Logan sau alt model, aparținând unei alte companii producătoare de autovehicule. Totodată, se găsește și în certificatul de înmatriculare al mașinii (talonul), după ce autovehiculul pe care l-ați achiziționat a fost înmatriculat.

La automobilele Dacia Logan din 2020, seria de șasiu a mașinii este afișată și în stânga jos, chiar pe parbrizul autovehiculului.

 

Dacia a avut un an 2020 bun, în ciuda pandemiei de Covid-19 cu care ne-am confruntat.

Dacia lansează noi automobile în 2021

Renault, compania franceză care deține Dacia, a anunțat pentru 2021 lansări pentru noile modele Logan 3, Sandero 3 și noul Sandero Stepway.

Totodată, Dacia se pregătește să livreze și primele modele ale lui Spring, primul automobil electric Dacia.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Marc Suss, directorul de program Dacia în cadrul Renault, a declarat că Duster 3 ar putea fi lansat pe piață la începutul lui 2024.

Prima Dacie electrică a fost lansată pe piață în octombrie 2020, la Paris.

Ea va putea fi cumpărată în acest an și în România, cel mai probabil în toamnă.

"Dacia Spring nu este doar cea mai accesibilă maşină electrică din Europa. Este o maşină adevărată şi una cool, totodată. Are o autonomie de 225 de kilometri", a anunțat Renault.

Dacia Spring ar putea fi cea mai ieftină mașină pentru români

Primul automobil electric Dacia ar putea fi cel mai ieftin autovehicul pe care un român îl poate achiziționa.

Guvernul are un program prin care oferă 10.000 de euro fiecărui român care alege să achiziționeze un automobil electric. Astfel, Dacia Spring le-ar putea scoate din buzunar românilor circa 7.000-8.000 de euro românilor care își doresc să o cumpere.

"Prezintă avantaje şi dezavantaje. Unul dintre avantaje e că nu mai foloseşti combustibil şi reduci costurile foarte mult costurile, cheltuielile. Există şi un dezavantaj, dacă pleci la drum lung", au declarat viitorii utilizatori.

Citeste si: Ce taxe trebuie să plătești în 2021 dacă îți cumperi o mașină second hand din Germania

 

 

Taguri:

În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.