Unde se inchid din nou barurile si restaurantele? Numarul de imbolnaviri cu coronavirus a explodat

Autor: Luiza Stama
Actualizat: 31 ian 2021, 23:30
autoritatile pregatesc masuri restrictive

Barurile, restaurantele, cafenelele si salile de jocuri de noroc ar putea sa se inchida la Iasi, din cauza numarului mare de noi imbolnaviri cu coronavirus.

Autoritatile anunta ca restaurantele, barurile, cafenelele precum si salile de jocuri de noroc ar putea sa se inchida din 5 octombrie in municipiul Iasi, daca rata infectarilor nu scade sub 1,5 la mia de locuitori.

Ce masuri se pregatesc pentru Iasi

"Atragem atenţia că dacă va fi depăşit acest prag, începând cu data de 5 octombrie, conform prevederilor legale, va fi necesară dispunerea unor măsuri şi în ceea ce priveşte această localitate, respectiv: suspendarea activităţii cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor

alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor; suspendarea activităţii operatorilor licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc; interzicerea desfăşurării spectacolelor, concertelor şi evenimentelor culturale", se precizează într-un comunicat de presă al Consiliului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Iaşi.

Citeste si: ULTIMA ORA! Nelu Tataru, primele informatii despre reintroducerea starii de URGENTA!

Citeste si: Motivul pentru care Klaus Iohannis NU a votat alaturi de sotia sa! Ce se intampla cu Carmen Iohannis

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Ce localitati sunt vizate?

Astazi, in sedinta CJSU s-a stabilit ca decizia se aplica in comunele Barnova, Helesteni, Holboca si Horlesti, unde s-a decis si suspendarea activitatilor salilor de jocuri de noroc, dar si interzicerea desfasurarii spectacolelor, concertelor sau evenimentelor culturale.

Exista si cazul pozitiv, in care, comunele Rediu si Tomesti din judetul Iasi au reluat toate activitatile dupa ce rata de infectare cu noul coronavirus a scazut sub 1,5 la mia de locuitori, datorita masurilor impuse anterior.

Citeste si: Doliu in lumea manelelor! Fratele lui Florin Salam a fost rapus de coronavirus! Ultimul mesaj inainte sa moara

Citeste si: O nouă stare de urgență, după alegeri? Iohannis a făcut anunțul acum: "Este ultima soluție"

Citeste si: Horațiu Mălăele, confirmat cu Covid-19! Care este starea de sănătate a actorului de 68 de ani

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.