Unde se joaca Euro 2021 (Tari si Stadioane)

Author: Daniela Iliuta
Actualizat: 25 iul 2022, 22:45

11 orașe și tot atâtea stadioane vor găzdui partidele unui Campionat European atipic. Este pentru prima dată în istorie când un turneu final se va desfășura în mai mult de 2 țări.

Din păcate, însă, nu vom putea avea parte de stadioane pline din cauza pandemiei de COVID-19. Fanii înfocați ai fotbalului și amatorii de pariuri se pot lăsa inspirați de lista de ponturi EURO 2020 zilnice și gratuite, propuse de 10pariuri.ro

Olanda - Amsterdam - Johan Cruijff Arena

Olanda va avea avantajul terenului propriu în toate cele 3 meciuri din grupa C de la EURO 2020. Pe lângă partidele Portocalei Mecanice din faza grupelor se va mai disputa aici un meci din opimi.

Azerbaijan - Baku - Baku Olympic Stadium

La Baku se vor juca 3 dintre meciurile de la EURO 2020 din grupa A. Cum Azerbaijan nu este calificată la acest Campionat European înseamnă că în toate partidele vom putea vorbi de echipe care joacă pe teren neutru. Eleganta arenă din Baku va găzdui de asemenea și unul dintre sferturile de finală.

Romania - București - Național Arena

Cealaltă jumătate de meciuri din grupa C se va disputa la București. Fanii care au apucat să-și cumpere bilete vor putea vedea la lucru naționalele Austriei, Macedoniei de Nord și Ucrainei. Nimic spectaculos, din păcate! În singurul meci eliminatoriu programat la București, cel din optimile de finală, lucrurile se pot schimba deoarece la București va veni câștigătoarea grupei F, care va fi aleasă dintre Franța, Germania și Portugalia.

Ungaria - Budapesta - Puskas Arena

Ungaria va avea avantajul terenului propriu în 2 dintre partidele din faza grupelor. Cât de mult poate folosi acest avantaj în fața unor adversare precum Portugalia sau Franța rămâne de văzut. Cele două reprezentative menționate anterior vor juca un meci foarte important tot la Budapesta, în runda decisivă. Pe Puskas Arena se va juca și una dintre optimile de finală de la EURO 2021.

Danemarca - Copenhaga - Parken Stadium

Danemarca va beneficia de susținerea fanilor în toate partidele din grupa B. Finlanda, Belgia și Rusia vor avea toate de făcut câte o deplasare la Copenhaga și acest lucru ar putea conta în economia finală a grupei. Tot la Copenhaga se va mai disputa și una dintre optimile de finală.

Scoția - Glasgow - Hampden Park

Între 2 meciuri pe care reprezentativa Scoției le va juca în fața suporterilor proprii arena din Glasgow va mai găzdui și duelul dintre Croația și Cehia. Tot aici se va juca și una dintre partidele programate în optimile competiției.

Anglia - Londra - Wembley Stadium

Bijuteria din capitala Angliei va găzdui toate cele 3 meciuri ale leilor din faza grupelor. Arena va fi destul de solicitată și în fazele eliminatorii, deoarece tot aici se vor disputa 2 optimi de finală, semifinalele și marea finală din data de 11 iulie 2021.

Germania - Munchen - Allianz Arena

În ciuda faptului că este una dintre cele mai impresionante arene din Europa casa lui Bayern Munchen va găzdui tot atâtea partide cât Național Arena la acest turneu final. Germanii vor juca toate meciurile de acasă din postura de gazdă. În plus aici se va stabili și una dintre semifinalistele competiției.

Italia - Roma - Stadio Olimpico

Stadio Olimpico va fi arena pe care va deschide turneul final și care va găzdui toate meciurile Squadrrei Azzurra de la turneul final. În plus tot aici va avea loc ultimul sfert de finală.

Rusia - Sankt Petersburg - Krestovsky Stadium

Inițial la turneul final erau 12 stadioane, dar la Dublin nu se poate intra pe stadioane, așa că au mai rămas doar 11. Marea câștigătoare a retragerii arenei irlandeze este arena din Sankt Petersburg. Aici se vor disputa nu mai puțin de 6 partide din faza grupelor, inclusiv 2 ale rușilor, dar și primul sfert de finală. 

Spania - Sevilla - Estadio de La Cartuja

A șasea arenă a Spaniei ca mărime a înlocuit în ultimul moment pe San Mames Stadium, deoarece în Bilbao erau unele restricții cauzate de COVID-19. Spaniolii vor putea astfel să fie încurajați de proprii fani în fiecare din cele 3 meciuri din grupa E. Tot aici vom avea programată și una dintre optimile de finală.

Chiar dacă pentru multe persoane neimplicate în turneu nu contează foarte mult unde se va disputa, pentru cei care vor să joace ponturi EURO 2020 cu siguranță să știe stadioanele va reprezenta un punct de luat în calcul în analiza meciurilor.