Unde se ține Eurovision 2025. Țara care va găzdui anul viitor concursul

Autor: Denisa Irimia

Cine a castigat Eurovision in anul 2024

Sursa: Facebook Eurovision

Nu mai este un secret pentru nimeni că Elveția a fost cea care a câștigat în anul 2024 Eurovision chiar cu melodia „The Code” care i-a lăsat pe toți cei de acasă și nu numai cu gura căscată.

În 2024 competiția  a fost plină de emoții și momente tensionate pentru participanți, dar totul s-a terminat cu bine cu o victorie pentru elvețianul Nemo.

Citește și: Ce gest a făcut Nemo după ce a câștigat Eurovision! Reacția lui Dan Negru vizavi de această întâmplare: „Nu stau eu invers pe măgar”

Elveția a câștigat Eurovision 2024

Se pare că înainte de marea finală, concurentul a fost descalificat, iar pe parcursul concursului au avut loc și manifestațiile pro-palestiniene.

Pe lângă toate aceste detalii, publicul și cei de acasă au așteptat cu nerăbdare omagiul adus trupei ABBA, care, în urmă cu 50 de ani a fost câștigătoare chiar cu piesa „Waterloo”.

Se pare că în acest an România nu a participat la Eurovision.

Nemo din Elveția a reușit să ia premiul anul acesta și a câștigat Eurovision 2024. Ediția nu a fost una ușoară, deoarece pe parcursul acesteia au avut loc foarte multe conflicte politice legate de faptul că Israelul a fost prezent în competiție având în vedere războiul care are loc acum în Fâșia Gaza.

Concurentul, în vârstă de 24 de ani, a reușit să plece acasă cu premiul și cu cele mai multe puncte din concurs.

Se pare că acesta a obținut 591 de puncte, după ce a interpretat piesa „The Code”.

„Sper ca acest concurs să se ridice la înălţimea promisiunilor sale şi să lupte pentru demnitate şi pace", a spus artistul, la puțin timp după ce a primit marele trofeu.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Controverse în cazul participării Israelului la Eurovision 2024. Țara poate concura din nou, după ce prima melodie a fost respinsă, din cauza versurilor cu referire la Hamas

Unde se ține Eurovision 2025

Anul acesta Eurovision a avut loc în Suedia, iar anul viitor se va ține în Elveția, dat fiind faptul că cel care a câștigat în acest an este chiar Nemo, un elvețian.

Se pare că Nemo, cel care a câștigat Eurovision 2024 a spart trofeul din sticlă la puțin timp după ce acesta i-a fost înmânat, dar a primit altul la puțin timp după incident.

„Nu am spart doar codul, am spart și trofeul. Mi-am rupt și degetul mare. Dar am primit un nou [trofeu], așa că, din punct de vedere tehnic, am două acum.

Sper ca acest concurs să se ridice la înălţimea promisiunilor sale şi să lupte pentru demnitate şi pace", a spus Nemo în momentul în care a primit trofeul de la Loreen, câștigătoarea de anul trecut”, a declarat câștigătorul competiției.

România participă la Eurovision 2025?

Se pare că decizia ca România să nu participe la Eurovision 2024 a fost luată în urmă cu 4 luni, după ce se specula că nu va avea cine să ne reprezinte țara.

Pe data de 7 mai a început concursul Eurovision care, în prezent, are și un câștigător.

Primul an în care România a participat la această competiție a fost 1993, iar conform spuselor Televiziunii Române, la mijloc există „constrângeri financiare” și acesta ar putea fi unul dintre motivele pentru care România nu a participat anul acesta la Eurovision.

„Constrângerile financiare şi dorinţa de a reprezenta România la un nivel performant sunt motivele pentru care Consiliul de Administrație (CA) a decis ca TVR să nu participe la ediţia din acest an a Eurovision Song Contest (ESC) .Hotărârea a fost luată în ședința de astăzi, 25 ianuarie, cu 5 voturi „pentru", 4 „abţineri" şi 4 „împotrivă". Tot astăzi, Consiliul de Administraţie a aprobat bugetul SRTv pentru 2024, care nu conține suficiente fonduri pentru a garanta participarea României conform standardelor tot mai ridicate ale concursului internațional”, a transmis TVR într-un comunicat, la acel moment.

În momentul actual nu există nicio informație care să afirme sau să infirme participarea României la Eurovision 2025.