Unde și când va fi înmormântat legendarul Nicu Covaci. Slujba va fi oficiată de Mitropolitul Banatului

Autor: Diana Bostan

Slujba de înmormântare va fi oficiată de către Mitropolitul Banatului.

Sursa: Facebook: Nicu Covaci

Nicu Covaci, legendarul lider al formației Phoenix, a decedat vineri, 2 august, și va fi înhumat în Cimitirul Eroilor din Timișoara.

Nicu Covaci va fi condus pe ultimul drum cu onoruri deosebite. Slujba de înmormântare va fi oficiată de către Mitropolitul Banatului, într-un omagiu solemn adus marelui artist.

Citește și: Nicu Covaci, liderul trupei Phoenix, a murit la vârsta de 76 de ani: Acesta suferea de grave probleme de sănătate

Legendarul Nicu Covaci va fi înmormântat în Cimitirul Eroilor din Timișoara 

Potrivit informațiilor oferite de Opinia Timișoarei, Nicu Covaci va fi înhumat în Cimitirul Eroilor din Timișoara, iar slujba de înmormântare va fi oficiată de către Mitropolitul Banatului.

Citește și: Nicu Covaci a murit la vârsta de 76 de ani. Anunțul trist a fost făcut de membrii trupei Phoenix

Data exactă a ceremoniei urmează să fie stabilită și comunicată familiei și apropiaților.

După o lungă și grea suferință, Nicu Covaci s-a stins din viață pe 2 august, la Spitalul Județean din Timișoara. Starea sa de sănătate s-a deteriorat treptat, în ciuda eforturilor medicilor, asta după ce în primăvară a fost supus unei intervenții chirurgicale complicate pentru extirparea unei tumori pe creier.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”

Solistul trupei Phoenix va rămâne în memoria colectivă ca o figură emblematică a muzicii românești și un apărător fervent al libertății. Contribuția sa la cultura muzicală și impactul său asupra generațiilor de iubitori de muzică sunt de necontestat. Timișoara, orașul care i-a fost casă și sursă de inspirație, va fi locul unde își va dormi somnul de veci, alături de eroii națiunii.

Nicu Covaci a fost operat pe creier

În vârstă de 76 de ani, Nicu Covaci a fost internat la Spitalul Județean Timișoara pe data de 22 martie, unde a trecut printr-o intervenție chirurgicală pe creier. Problemele de sănătate ale cunoscutului artist au început să se manifeste la începutul lunii martie, când a experimentat amorțeli în zona feței.

Citește și: Vești proaste despre starea de sănătate a lui Nicu Covaci. Membrii trupei Phoenix au făcut tristul anunț: „Lucrurile nu se îndreaptă deloc spre bine”

În scurt timp, aceste simptome s-au agravat, conducând la dificultăți de vedere. Această situație l-a determinat să apeleze la un examen RMN, ale cărui rezultate au fost alarmante, indicând prezența unei tumori cerebrale.

Sursa foto: Facebook Nicu Covaci

 


În cadrul ediției de luni, 9 septembrie, a emisiunii „Follow us!”, printre invitați s-a numărat Adrian Cuculis, care a vorbit despre evoluția cazului „2 Mai”, în care Vlad Pascu a ucis doi tineri și a rănit alți trei.