Unde va fi depozitat vaccinul anti-Covid-19 după ce va fi adus în România? Anunțul autorităților

Autor: Bianca Hriscu
Actualizat: 24 nov 2020, 10:02
Autoritățile din România au vorbit despre campania de vaccinare a populației
Sursa: unsplash

Vaccinul anti-Covid-19 urmează să ajungă în România, astfel cu autoritățile pregătesc campania de vaccinare a populației. Unde va fi depozitat vaccinul după ce va ajunge în țară?

În urma unei ședințe care a avut loc la începutul acestei săptămâni la Palatul Cotroceni și care a fost condusă de Klaus Iohannis, președintele României, s-a luat decizia ca Ministerul Apărării Naționale să se implice direct în campania de vaccinare a populației împotriva Covid-19, urmând să se ocupe de securitatea și stocarea în condiții optime a vaccinului ce urmează să ajungă în România.

Ce se va întâmpla cu vaccinul anti-Covid-19 după ce va ajunge în țară?

Vaccinul anti-Covid-19 trebuie depozitat în condiții speciale, lucru care a fost precizat în repetate rânduri de cei care au contribuit la realizarea acestuia. Mai exact, dozele de vaccin trebuie stocate la o temperatură de -80°C. Autoritățile din România au luat în calcul acest aspect și deja au stabilit locurile unde va fi ținut vaccinul, astfel încât calitatea și eficiența acestuia să nu fie afectate.

După ce va ajunge în România, vaccinul anti-Covid-19 va fi depozitat la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, dar și în șase spitale militare de urgență aflate în marile orașe ale țării, mai exact: Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Craiova, Brașov și Constanța.

Pentru ca vaccinul împotriva coronavirusului să ajungă în siguranță în țară, reprezentanții Ministerul Apărării Naționale îl vor transporta folosind atât mijloace de transport terestre, cât și aeriene.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Vaccinul nu va fi suficient pentru a opri pandemia de coronavirus? Avertismentul venit din partea Organizației Mondiale a Sănătății

„În urma ședinței de coordonare, a reieșit foarte clar că succesul campaniei va depinde nemijlocit de o colaborare foarte bună și coerentă a tuturor instituțiilor responsabile de elaborarea și implementarea strategiei de vaccinare. De asemenea a fost subliniat, încă o dată, că partea de comunicare reprezintă aspectul foarte important care asigură îndeplinirea cu succes a misiunii pe care Ministerul Apărării Naționale și-a asumat-o în cadrul acestui demers național de o importanță strategică pentru România.”

, se arată în comunicatul transmis de Biroul de Presă al Ministerului Apărării Naționale, potrivit digi24.ro.

Citeste si: Va fi obligatorie vaccinarea anti COVID? Nelu Tătaru oferă răspunsul