Unde va fi înmormântată Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii si cum se va desfășură ceremonia. Totul face parte din ”Operation London Bridge”

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 09 iun 2023, 01:10

S-a aflat unde va fi înmormântată Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Aceasta va avea parte de o ceremonie aparte și care va fi transmisă live, în întreaga lume, așa cum s-a întâmplat și la înmormântarea Prințesei Diana și a Prințului Philip.

S-a aflat unde va fi înmormântată Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Protocolul strict ce trebuie urmat face parte din ”Operation London Bridge”, iar pregătirile se întind pe mai multe zile.

Citeste si: Regele Charles i-a interzis Printului Harry s-o aducă pe Meghan Markle la Balmoral. Detalii uluitoare ies acum la iveala despre discuția celor doi

Unde va fi înmormântată Regina Elisabeta a II-a?

Citeste si: Regina Elisabeta a II a nu a ținut niciodată dietă și nu a făcut sport. Cate kilograme și ce înălțime avea monarhul britanic

Regina Elisabeta a II-a urmează să fie înmormântată la Capela Memorială Regele George al VI-lea. Aceasta se va odihni pentru eternitate, alături de părinții ei, în cadrul Capelei de la Castelul Windsor, lângă culoarul nordic al clădirii.

Când construcția Capelei a fost încheiată, în anul 1969, sicriul Regelui George al VI-lea a fost mutat acolo, după ce fusese depus, temporar, la Bolta Regală. Sicriul Reginei Angliei urmează să fie așezat lângă cel al tătălui, cel al mamei și cel al surorii, Prințesa Margareta.

Sicriul Prințului Philip a fost depus, pentru moment, în Cavoul Regal al Castelului Windsor, pe data de 17 aprilie 2021.

Acesta urmează să fie mutat în Capela Memorială a regelui George al VI-lea, unde va fi așezat de cel al soției sale, Regina Elisabeta a II-a.

Citeste si: Decizia Prințului Harry după moartea Reginei Elisabeta a II a. Ce hotărâre a luat la o zi după trecerea în neființă a monarhului britanic

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip au fost căsătoriți timp de 73 de ani, până când Ducele de Edinburg s-a stins din viață pe data de 9 aprilie 2021, cu două luni înainte de a împlini 100 de ani.

În ce sicriu va fi înmormântată Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii?

Cel mai probabil, Regina Elisabeta a II-a va fi înmormântată într-un sicriu căptușit cu plumb, fiind alegerea tradițională pentru cei care fac parte din Familia Regală a Marii Britanii.

Deoarece sicriul cu trupul Reginei Elisabeta a II-a va fi expus publicului, acesta trebuie să fie etanș și să nu permită pătrunderea umezelii.

Sicriul Prințului Philip a fost confecționat din lemn de stejar, apoi a fost căptușit cu plumb, iar toate aceste lucruri s-au întâmplat cu trei decenii înainte ca acesta să se stingă din viață, conform Daily Mail.

Și Prințesa Diana a avut un coșciug de plumb, care cântărea 250 de kg.

Trupul ei neînsuflețit a fost adus cu un avion privat, din Franța, unde a decedat, în Londra.

Citeste si: De ce o acuză oamenii pe Regina Elisabeta a II-a de moartea Prințesei Diana

Regina Elisabeta a II-a ar fi luat decizia de a o îngropa pe Prințesa Diana în sicriul de plumb, pentru ca oamenii să nu o acuze că nu respectă monarhia. La acea vreme, Prințesa Diana nu mai era căsătorită cu Prințul Charles și avea o relație cu un bărbat egiptean, care a murit și el în accidentul de mașină.