Ungaria ne da lectii de turism VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 oct 2020, 05:45

Turismul romanesc este la pamant! Nu numai ca nu reusim sa atragem turisti straini, dar nici macar noi romanii nu prea vizitam statiunile patriei.

Din ce in ce mai multi romani isi petrec concediul peste granita, la vecinii din Ungaria, unde orice oras, marunt are o zona de agrement cu piscina, construita la standarde occidentale. Situat la doar 20 de kilometri de granita si la o ora si jumatate distanta de Timisoara, strandul de la Szeged este la mare cautare. Intins pe 34 000 metri patrati, complexul include strand, terapie balneara, wellness si spa. Strandul este considerat cel mai mare din sud-estul Europei, seamana mai degraba cu un oras acvatic in miniatura.
Totul este atat de bine pus la punct, incat cei care l-au construit au creat de la bazine unde copiii invata sa inoate pana la camere speciale pentru mamici si nou-nascuti. Pentru ca sapte din zece turisti sunt romani, in incinta parcului totul este tradus in limba romana. De la orar, meniu si facilitati oferite si pana la preturi. De altfel, ungurii ne-au luat-o inainte si la turismul balnear, in timp ce la noi majoritatea statiunilor balneare din care am putea scoate bani grei sunt de 20 de ani in paragina.